Fiul unui primar PSD  din Braşov  care i-a tăiat degetul unui copil și i l-a dat câinelui să-l mănânce a fost arestat pentru vătămare corporală de oamenii legii, după ce a torturat un copil pe care îl ținea în sclavie.  Pentru că a încercat să scape de bătăile și munca grea la care era supus, fiul edilului i-a tăiat degetul băiatului și l-a dat la câine.

Un judecător de drepturi și libertăți al Judecătoriei Brașov a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar inculpatul a ajuns în arest. După ce l-a prins și bagat cu forța într-o mașină, fiul primarului l-a supus unei cruzimi greu de imaginat. Inculpatul i-a tăiat degetul adolescentului, aruncânu-l la un câine ca să i-l mănânce.

„Vineri, Poliția Municipiului Brașov ne-a solicitat pe Telefonul Copilului prezența unui angajat în vederea audierii unui minor. Sâmbăta, acesta a fost preluat în regim de urgența și plasat într-un centru“, a declarat Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Scenele de groază s-au petrecut la o stână din Crizbav. Victima este un l orfan, de 16 ani, din localitatea Crizbav, care era ținut cu forța să muncească. Sătul de chin, băiatul a încercat să fugă de la stână. A fost prins și supus torturii. „Era un fel de sclavie! Îngrozitor…”, au explicat, pentru brasovtv.com, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Din cauza hemoragiei puternice, dar și a șocului prin care a trecut, minorul a ajuns la spital.

Contestația inculpatului a fost respinsă

Medicii au fost cutremurați de povestea băiatului și au anunțat Poliția. Principalul suspect, fiul primarului comunei Crizbav, a fost reținut de anchetatori și propus pentru arestare. Un judecător de drepturi și libertăți al Judecătoriei Brașov a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, dar inculpatul, nemulțumit, a formulat contestație la Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov.

Contestația inculpatului a fost respinsă, ieri, de o instanță a Tribunalului pentru Minori și Familie din Brașov. Astfel, bărbatul rămâne arestat. Prezumția de nevinovăție ființează în cazul inculpatului până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.

Copilul implicat primește acum asistență de la specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Brașov. „Băiatul, de 16 ani, se află într-un centru de primire în regim de urgență al D.G.A.S.P.C. Brașov, unde beneficiază de toate serviciile specifice”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Brașov, Lidia Mailat.