"Suntem pregătiţi în toate cazurile", a dat el asigurări într-un interviu apărut în cotidianul Leipziger Volkszeitung, apreciind că "pensionarii, săracii, bolnavii şi refugiaţii" sunt cei care suferă în prezent cel mai mult din cauza crizei în care s-a prăbuşit Grecia, informează Agerpres.

"Sunt deja dificultăţi în asistenţa medicală", a continuat Dieter Schütz, fără să ofere detalii cu privire la eventuale penurii de medicamente sau probleme de funcţionare în spitale. 

Crucea Roşie germană este în situaţie "de a-i putea ajuta pe greci rapid şi generalizat", a mai spus el. 

La rândul său, şeful filialei elene a organizaţiei SOS Villages d'Enfants, George Protopapas, a subliniat că, în comparaţie cu începutul crizei, de 50 de ori mai multe familii îi solicită în prezent ajutorul. 

"Numeroase familii ameninţă să explodeze, pentru că nu mai suportă presiunea şomajului de lungă durată şi a sărăciei", a continuat el, de asemenea într-un interviu pentru Leipziger Volkszeitung. 

O ieşire a Greciei din zona euro "ar agrava considerabil mizeria socială din Grecia", a mai afirmat George Protopapas, adăugând: "Mă tem de ce este mai rău pentru familii". 

Ministrul german al economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a afirmat luni că liderii europeni vor acorda fără îndoială ajutor umanitar Greciei, ale cărei bănci sunt închise de la 28 iunie şi a cărei economie este practic paralizată.