Evenimentul Zilei > Economie > Criza zguduie economia românească. Specialiștii detonează bomba. Ce urmează să se întâmple
Criza zguduie economia românească. Specialiștii detonează bomba. Ce urmează să se întâmple

Criza zguduie economia românească. Specialiștii detonează bomba. Ce urmează să se întâmple

La Radio România Actualităţi a fost difuzată o ştire potrivit căreia majoritatea IMM-urilor din România nu sunt pregătite pentru o eventuală criză.

Cauza acestei situaţii, ar fi subcapitalizarea, întrucât adesea antreprenorii nu îşi doresc să accepte parteneri finanţatori care să ia parte şi la luarea deciziilor în cadrul companiei, potrivit lui Vlad Sabău, specialist în domeniul finanţării IMM-uri.

De asemenea, Vlad Sabău a mai spus : „Sunt antreprenori care, şi când sunt cu capitalul negativ sau nu neapărat capital negativ, dar cu probleme, încă nu vor să lase un pic din control, să lase pe cineva să intre cu bani. Este o problemă. Două lucruri: /…/ se merge la IMM-uri, deci multe IMM-uri au crescut frumos în anii ăştia, şi nu mai ştiu sau nu ştiu despre /…/, n-au trăit-o pe cont propriu, când nu mai aveai nici din partea furnizoriului atâta credit comercial, nu mai aveai nici din partea băncii, şi de încasat /…/ aveai mari probleme. Şi începea o vrie”, a spus Sabău.

Vlad Sabău mai spune că totuşi în ultimul timp se observă că firmele au o uşoară tendinţă spre capitalizare, iar start-up-urile (companiile nou înfiinţate) se profesionalizează treptat, fiind preocupate tot mai mult spre a creşte exponenţial şi a vinde serviciile şi produsele lor inovative peste tot în lume, potrivit rador.ro