Evenimentul Zilei > Politica > Criza guvernamentală se vede mică din Elveția. Klaus Iohannis: „Nu este îngrijorătoare”
Criza guvernamentală se vede mică din Elveția. Klaus Iohannis: „Nu este îngrijorătoare”

Criza guvernamentală se vede mică din Elveția. Klaus Iohannis: „Nu este îngrijorătoare”

Președintele Klaus Ioannis nu este îngrijorat de criza politică din România, deși în acest moment nu pare se întrevede o ieșire din impas.

Aflat într-o vizită în Elveția, președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe investitorii autohtoni să vină în România, într-un număr cât mai mare. El a transmis că această criză guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Declarația lui Klaus Iohannis este surprinzătoare, având în vedere că USR PLUS, cel mai important partener al coaliției de la putere a părăsit guvernarea. Iar pe de altă parte, premierul Florin Cîțu și guvernul său sunt amenințați de o moțiune de cenzură.  

„…Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un Guvern care merge mai departe. Chiar domnul ministru de Externe este alături de mine. Cei doi miniştrii de Externe au avut o discuţie foarte bună. Din acest punct de vedere, nicio îngrijorare”, a spus şeful statului, în conferinţa comună de presă cu omologul său elveţian, Guy Parmelin.

Potrivit spuselor sale, în dialogul pe care l-a purtat, cu președintele Elveției, o parte semnificativă a fost alocată aspectelor de natură economică. Klaus Iohannis a precizat că există multe investiții elvețiene în România, iar trendul ascendent va continua.

„Aspectele economice au constituit o parte semnificativă din dialogul pe care l-am avut cu domnul preşedinte (al Elveţiei, Guy Parmelin – n.r). Avem investiţii foarte importante şi de mare succes, investiţii elveţiene în România, şi acest trend va continua. Este clar că pentru a avea succes în continuare în această relaţie trebuie să încurajăm mai mulţi investitori”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis interesat de afacerile elvețiene

Șeful statului i-a asigurat pe investitorii din Elveția că se vor bucura de sprijinul său total pentru a găsi cele mai bune căi de promovare a afacerilor.

„Pot să vă spun că planifică domnia sa pentru anul viitor o delegaţie cu profil economic, pe care domnia sa o va conduce în România, pentru a explora alte şi alte oportunităţi pentru colaborare şi pentru firmele elveţiene şi l-am încurajat mult pe domnul preşedinte să organizeze această delegaţie”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, joi, o vizită oficială în Confederaţia Elveţiană, la invitaţia omologului elveţian.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News