Evenimentul Zilei > Economie > Noua CRIZĂ ECONOMICĂ bate la UȘĂ. ANALIȘTII AVERTIZEAZĂ ca va fi MAI RĂU ca în 2008
Noua CRIZĂ ECONOMICĂ bate la UȘĂ. ANALIȘTII AVERTIZEAZĂ ca va fi MAI RĂU ca în 2008

Noua CRIZĂ ECONOMICĂ bate la UȘĂ. ANALIȘTII AVERTIZEAZĂ ca va fi MAI RĂU ca în 2008

Analiștii de pe Wall Street atrag atenția că amânarea măsurilor economice promise de administraţia Trump poate pune capăt ciclului de creştere economică în Statele Unite, ceea ce ar duce la o nouă criză economică mai grea ca în 2008.

În acest caz România este mai vulnerabilă decât în anul 2008, din cauza unui consum asemănător, chiar mai mare, informează Digi24. O criză economică ar putea să pornească după peste 100 de luni de economie americană în creștere. Totul în contextul unei creșteri economice care vine în general din consum. O criză economica va avea un impact devastator asupra firmelor, experții spunând că una din trei va fi expusă insolvenței.

Analistul, Claudiu Cazacu, spune la Digi24, că „Părerea mea că va fi, ori mult mai dispersată în timp, ori mult mai severă şi mult mai acută. Este deosebit de imprudent ca să tratăm, inclusiv în România, cheltuielile publice ca şi cum trăim într-o nouă epocă de aur, care nu se va încheia.”

Iancu Guda, preşedintele AAFBR spune că „Jumătate din companiile care sunt active în România nu au trecut prin criza financiară din anul 2008-2009, nu văd cum un asemena mediu de afaceri sa poată gestiona mai bine următoarea recesiune. Primul efect va fi pe plan financiar. O viitoare recesiune va face ca neîncrederea să crească, să se instaureze sentimentul de panică, ceea ce va reduce la retragerea capitalurilor din țările emergente, inclusiv Romania.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.