Evenimentul ZileiInternationalCriza din SUA îl face pe Xi să exulte

Criza din SUA îl face pe Xi să exulte

Criza din SUA îl face pe Xi să exulte
Xi Jinping a prezentat o evaluare excepțional de optimistă privind viitorul Chinei, afirmând că „timpul și situația” sunt de partea țării sale în acest an marcat de tulburări în Statele Unite.

Criza din SUA, fără precedent în istorie, l-a înseninat pe liderul chinez. Acesta a afișat un ton neobișnuit de optimist la o ședință cu lideri regionali și centrali.

Xi Jinping a declarat luni că vede acum că „oportunitățile sunt mai mari decât provocările”. Afirmația reprezintă o schimbare spectaculoasă față de tonul sumbru al ultimelor luni.

Spre deosebirile de unele avertismente teribile recente, acum Xi Jinping și-a exprimat convingerea că, pe termen lung, China este cea care va câștiga.

Când China va depăși SUA

„Lumea suferă schimbări profunde, nemaivăzute de un secol, dar timpul și situația sunt în favoarea noastră.” Această afirmație a fost făcută de Xi la o ședință a Școlii de Partid, potrivi agenției Xinhua. „De aici vin determinarea și încrederea noastră.”

Remarcile optimiste vin pe fondul unei relansări economice în China, iar criza din SUA face ravagii.

Pe lângă haosul de la Capitoliu, urmat de epurări, și de agravarea epidemiei, o analiză publicată de Center for Economics and Business Research luna trecută prognoza economia SUA va fi depășită de China în 2028.

O analiză similară din urmă cu un an prognoza acest eveniment pentru 2033.

Un veac de comunism

Xi Jinping a făcut apel la cei prezenți să rămână „smeriți și prudenți”. Șefii de provincii se pregătesc să aprobe noile planuri cincinale în sesiuni legislative,.

Liderul de la Beijing a declarat că sunt necesare eforturi pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare a pericolelor potențiale. Xi a cerut să fie luate în considerare cele mai rele scenarii și pregătire pentru a face față celor mai dificile situații.

Sesiunile legislative regionale fac parte dintr-o lungă serie de evenimente. Acestea sunt dedicate aniversării a 100 de ani de la înființarea partidului comunist.

Liderul de la Beijing a repetat apelul ca țara să devină mai autonomă în domeniul inovației tehnologice. Acest deziderat trebuie realizat în paralel cu construirea unei „piețe interne de talie mare”, pentru stimularea consumului.


Accesează: