Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristina Neagu, după calificarea României în semifinalele Mondialului: „Câţi au crezut în noi? Câţi ne-au dat şanse?”
Cristina Neagu, după calificarea României în semifinalele Mondialului: „Câţi au crezut în noi? Câţi ne-au dat şanse?”

Cristina Neagu, după calificarea României în semifinalele Mondialului: „Câţi au crezut în noi? Câţi ne-au dat şanse?”

Naționala feminină a României s-a calificat aseară în semifinalele Campionatului Mondial de handbal, după ce a învins țara gazdă, Danemarca, cu scorul 31-30, în „sferturi”.

Jucătoarea partidei a fost nimeni alta decât interul Cristina Neagu, care a izbutit să marcheze 15 goluri în poarta danezelor.

După fabulosul joc de aseară, Neagu a declarat că nu mai dorește să audă că sunt înjurate și criticate. „Am ajuns într-o semifinală de Campionat Mondial după opt ani de zile, în 2007. Nu aş vrea să fiu un pic obaznică, dar câţi oameni au crezut? Puţini, foarte puţini. Eu vreau să le mulţumesc din suflet celor care au fost alături de noi, ne-au transmis energia lor, mesaje de susţinere şi atunci când am pierdut acele trei meciuri în grupă.

Am demonstrat că nu suntem o naţie de looseri, pentru că sincer m-am săturat să fim înjurate, criticate, azi suntem ruşinea României, mâine suntem mândria României. Eu sunt ferictă. Vreau să mulţumesc fetelor, staffului, masorilor, doctorilor care au grijă de noi. Toţi împreună am format o echipă.

Destui oameni m-au criticat după meciul cu Brazilia că nu sunt la potențial maxim. Asta nu contează, important e că România câştigă”, a declarat Neagu, după meciul cu Danemarca.

În semifinale, România va evolua împotriva Norvegiei (vineri, de la ora 21.45, în direct la Dolce Sport 1). În cealaltă partidă, pentru un loc în finală se vor lupta Polonia și Olanda.