Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Tudor Popescu, cuvinte dure pentru românii care nu iau în serios pericolul reprezentată de ISIS. ”Sunt mari zăcăminte în țara noastră”
Cristian Tudor Popescu, cuvinte dure pentru românii care nu iau în serios pericolul reprezentată de ISIS. ”Sunt mari zăcăminte în țara noastră”

Cristian Tudor Popescu, cuvinte dure pentru românii care nu iau în serios pericolul reprezentată de ISIS. ”Sunt mari zăcăminte în țara noastră”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost scos din minți de afirmațiile unor concetățeni care cred că este puțin probabil ca în România să se întâmple vreodată atentate de genul celor petrecute în Belgia sau Bruxelles. „Sunt mari zăcăminte de prostie în țara noastră”, a spus răspicat C.T. Popescu și a explicat pe larg ce este ISIS și de ce românii nu ar trebui să se culce pe-o ureche.

„Am urmărit apoi reacțiile pe internet la această afirmație și vreau să vă spun că sunt consternat de nivelul de îngustime de minte pe care l-am întâlnit în aceste reacții. Foarte mulți spun: Ce treabă avem noi cu Bruxelles și Paris? Pe Aeroportul Otopeni n-o să vină niciodată teroriștii, noi nu suntem ținte. Sunt mari zăcăminte de prostie în țara noastră, se confirmă acum. Cuvântul război, care a fost rostit de nu știu câte ori astăzi, l-am spus și eu și l-am spus și la atentatele de la Paris, din noiembrie, când am vorbit de al treilea război mondial, care este în desfășurare, acest cuvânt e rostit dar nu e înțeles. Ce înseamnă un război? Că nu avem de-a face cu atacuri sporadice, spontane, disparate ale unor sălbatici și barbari, iarăși cuvinte care au intervenit în declarații ale unor șefi de state”, a precizat jurnalistul pentru digi24.ro.

„Asta ne dă o imagine falsă. Acest ISIS nu este o adunătură de primitivi, de barbari care lovesc orbește unde apucă. Sunt o entitate beligerantă cu care ne aflăm într-un război global și care are strategii, planuri, ținte, resurse, trupe speciale, e vorba de un teatru de operațiuni. Strategiile ISIS pot oricând să ducă spre România”, a menționat Cristian Tudor Popescu.

„E posibil ca în această gândire strategică, malefică, a ISIS – dar să nu îi suspectăm de prostie, că ne amăgim – la un moment dat să devină interesantă o explozie într-o țară din est, pentru a demonstra acelei țări și tuturor țărilor din est că a fi membru UE nu aduce decât rău, că UE și NATO nu pot să îi apere de atentate, de moarte, de distrugere. În schimb, tocmai faptul că sunt membri UE le poate aduce moarte și distrugere acasă. (…) E un război și asta înseamnă să acceptăm o idee: în război sunt morți. Au fost și vor fi în următoarele luni, următorii ani, pentru că bomba asta umană din Europa reprezentată atât de musulmanii și persoanele din Orientul Mijlociu venite de demult în Europa, precum și de nou veniți, sunt un rezervor care nu se va epuiza curând, de inși dispuși să stea la coadă și să dea șpagă să se arunce în aer. (…) În aceste condiții nu putem gândi atât de îngust, că România e izolată de lucrulile astea, că putem supravieți în felul ăsta și că nu ne privește pe noi ce se întâmplă la Paris, la Bruxelles sau în alt oraș european. Unii nu realizează că nu mai trăim în România ceaușistă, când stăteam aici presați între granițe”, a mai precizat CTP.