Evenimentul Zilei > Economie > Cristian Sima, brokerul fugar, A DESCOPERIT O SCHEMĂ financiară inedită
Cristian Sima, brokerul fugar, A DESCOPERIT O SCHEMĂ financiară inedită

Cristian Sima, brokerul fugar, A DESCOPERIT O SCHEMĂ financiară inedită

Cristian Sima, celebrul broker român, a scris un mesaj inedit pe contul său de Facebook, unde explică o schemă financiară care în opinia sa garantează bunăstarea celui/celei care ar face-o.

MĂRTURIILE brokerului fugar Cristian Sima. Cum a ajuns copilul cu educație HITLERISTĂ din Oltenița să învârtă SUTE DE MILIOANE DE EURO la Bursă. CITIŢI INTEGRAL INTERVIUL

 

Titlul postării, “Propunere de afacere sentimentală”, nu a fost ales întâmplător de Sima, care, pe un ton glumeţ spre serios, ia în calcul o eventuală “colaborare” financiaro-amoroasă.

“O tinara chestorita, 42 de ani, la pensie, cu 13000 roni pensie, vine in Elvetia, isi ia rezidenta si deschide un einzelfirme. Se duce la casa de pensii elvetiana care iti permite sa platesti acum contributii la pensie si pentru anii pe care nu i-ai lucrat in Elvetia si cotizeaza 1500chf pe luna, adica 6000 de lei, timp de 15 ani, adica jumatate din pensia de la Bucuresti.

Continuă DEZVĂLUIRILE brokerului-fugar. Pe cine a "TURNAT” Cristian Sima la Securitate? Primul pe listă e un PANTOFAR CELEBRU!

Dupa 25 ani, are 50 de ani cotizatii la elvetieni de 750 chf pe luna si va primi o pensie de 6000chf. Deci la 67 de ani va incasa 6000 chf si 6000 de lei (astia nu stim daca-i mai ia ptr ca la Bucuresti pensiile nu se vor mai plati decit o data la 6 luni) si traieste in Romania boiereste. Daca mai face si un copil in elvetia si daca copilul iese si destept, statul elvetian ii va da 3000 de chf pe luna si ii va plati si liceul privat din zuoz.

Acum fac un anunt matrimonial: broker fugar, falit, rezident elvetian, caut chestorita pensionata pentru un program sentimental si financiar infailibil. Ofer casa, masa, adn bun ptr un copil destept, un buchet de trandafiri pe saptamina si povesti interesante pina la 67 de ani. cerinta grea: as prefera sa nu avem discrepante culturale ireconciliabile. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png🙂 Doritoarele sunt rugate sa trimita un text de 1000 de cuvinte, iar selectia se va face in functie de numarul de greseli de ortografie”, a scris Sima pe contul lui de Facebook.

Brokerul-fugar Cristian Sima și dezvăluirile din lumea mondenă. Tudor Chirilă a câștigat zeci de mii de dolari la Bursă! | EVZ EXCLUSIV

În 2015, la trei ani de la fuga din România, Cristian Sima , acuzat de înșelăciune și spălare de bani, afirma în emisiunea „Lumini și umbre” de la B1 TV, că deține arhiva cu toate tranzacțiile făcute de clienții săi, nume importante din politică, presă și din lumea afacerilor Deși și-a declarat în mod oficial falimentul personal, Cristi Sima deține în Elveția o proprietate evaluată la 3-4 milioane de euro. În ultimii patru ani a avut timp să scrie chiar și o carte legată de ingineriile financiare ale politicienilor români.

La 28 august 2016, Sima a vorbit în emisiunea moderată de Sabin Orcan pentru B1TV, că el a vrut să ofere DNA toată arhiva celor 15 ani de brokeraj cu numele și conturile bancare ale clienților, dar nu a primit niciun răspuns de la procurori.

Adrian Năstase și Cristian Sima se JIGNESC LA FOC AUTOMAT după ce brokerul fugar a dezvăluit că fostul premier e cel mai BOGAT ROMÂN

"Eu m-am oferit în 2013, prin avocatul meu Doru Costea la DNA, să dau toata arhiva, să o predau și să și îi ajut să o înțeleagă, că e foarte greu să înțelegi o arhivă care are conturi cifrate. Multe din conturi i-am ajutat eu să le deschidă în Elveția de exemplu. DNA inițial mi-a dat un răspuns să o depun la registratură, iar noi am râs că era vorba de două dube.

Bănuiesc că pot să afle multe lucruri, mai ales la ce anchete se vehiculează prin presă și pot să îi ajut eu. Deci trebuie să înțelegeți un lucru. În arhiva asta, interesant nu e că Orest Robciuc îmi transfere într-un cont în Elveția 500.000 sau Gabi Marin și eu mă joc la bursă ți îi pierd sau îi câștig. Important e că acele conturi, de unde vin acești bani, pot fi identificate că sunt toate cifrate cu aceste personaje. Iar acolo, pe acele conturi, dacă DNA vrea să ancheteze va găsi o rețea imensă plus va găsi o grămada de bani pentru că pe acolo treceau șpăgile.

„Statul român POATE RECUPERA în jur de 40 de MILIARDE DE EURO de la POLITICIENII CORUPŢI!” Mărturiile brokerului-fugar Cristian Sima, partea a doua

În 2014 s-a dus domnul Doru Costea la DNA, a avut o discuție cu un procuror care a spus clar că e foarte interesat de această arhivă și că vom fi contactați. Nu am fost contactați niciodată. În schimb a doua zi după ce v-am spus că vin la dumneavoastră la emisiune, respectiv joi dimineață, avocatul meu a primit un telefon și luni se va duce la DNA să discute problema arhivei" a afirmat Sima despre evolușia cererii sale

Nu avut timp, nu au avut oameni care să priceapă sau pur și simplu nu au vrut să găsească și lucruri care ar compromite persoane mult mai importante decât câțiva politicieni și oameni de afaceri. Pot lua această arhivă și pot folosi nimic din ea la un moment dat dacă nu se duc pe fir și anchetează mai departe", declara Sima.