ONG-ul condus de Cristian Mihai Dide a transmis un comunicat de presă despre această situație.

„Cristian Mihai Dide tocmai a fost ridicat în timp ce mergea liniștit pe stradă, pe un trotuar, in lumina zilei, de zeci de polițiști, jandarmi și civili. In ultimele zile Dide a fost urmărit, a fost arestat, maltratat.

In aceasta seara Dide avea de gând să facă o proiecție cu laser, in care să afișeze un mesaj împotriva abuzurilor comise de Marcel Vela și Raed Arafat. Presupun că forțele de ordine știau asta – unii dintre polițiștii care au intervenit le-au vorbit pe numele mic prietenilor și colegilor lui Dide, semn că acest om este urmărit și vânat ca într-o lume despre care până de curând doar citeam din țări precum China sau Rusia.

Cristian Mihai Dide, președintele Asociației Evoluție in Instituție, a fost azi ridicat din plina stradă, in lumina zilei, încătușat și arestat pentru INTENȚIA DE A PROTESTA”.

După ce Dide a fost reținut de jandarmi,  Angi Șerban, protestatară a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care solicit punerea în libertate a acestuia.

„Cristi Dide a fost arestat preventiv de poliție, după ce l-au filat și l-au luat cu japca de pe stradă. Marcel Vela, păi parcă asta nu era dictatură militară? Te-ai apucat de făcut poliție politică? Eliberați-l de urgență! N.B: Contul lui Cristi Dide este dezactivat!”, a spus Angi Șerban, potrivit dcnews.ro