Însă, Cristi Chivu a infirmat această opțiune, spunând că, momentan, este persoana nepotrivită pentru a ocupa această funcție. „Eu m-am întors cu familia în Milano, trăim aici. Nu cred că eu corespund cerinţelor federaţiei. Naveta nu o fac, exclud. Nu mă interesează lucrul ăsta. Din punctul meu devedere, nu sunt pregătit, pentru simplul fapt că am avut o carieră de jucător, nu mă face şi un bun conducător. Nu vreau să mă bat cu pumnii în piept şi să zic că pot fi preşedinte.

Pentru următoarele alegeri nu consider că sunt pregătit. Probabil că voi face nişte şcoli, poate voi învăţa nişte lucruri, dar dacă voi considera că sunt pregătit din toate punctele de vedere atunci poate voi accepta, deşi au trecut vreo trei ani de când m-am lăsat. Sincer, îmi lipseşte rutina. Din punctul meu devedere, cel mai potrivit om e Gică Popescu. Are problemele pe care le are, iar dacă nu le-ar fi avut ar fi fost preşedintele FRF”, a declarat Chivu la DigiSport.  

Mai mult, fostul căpitan al lui Ajax, Inter și al naționalei României a vorbit și despre situația actuală în care se află naționala României: „Sigur că din punct de vedere al rezultatelor ne aşteptam la mai mult, mă refer la preliminarii. Nici n-ar trebui să mă refer la preliminarii, ar trebui să vorbim despre situaţia naţionalei României, dar am sta 7 ore la telefon. Din păcate, calculele de pe hârtie nu sunt aceleaşi ca cele de pe teren. Am avut onoarea, plăcerea, să vorbesc cu selecţionerul. Mi s-a părut un om integru şi care e dispus să aducă echipa naţională a României acolo unde merităm. E o utopie că poţi avea performanţe la echipa naţională când fotbalul românesc e aproape de prăpastie sau e aproape să cadă de tot”.

 

Te-ar putea interesa și: