Evenimentul Zilei > Sport > Cristi Borcea l-a pus la zid pe patronul Negoiță: „De ce ți-ai bătut joc?”
Cristi Borcea l-a pus la zid pe patronul Negoiță: „De ce ți-ai bătut joc?”

Cristi Borcea l-a pus la zid pe patronul Negoiță: „De ce ți-ai bătut joc?”

Cristi Borcea, fost finanațator de la Dinamo, l-a pus la zid pe actualul patron al „câinilor”, Ionuț Negoiță.

Cristi Borcea (foto) îl acuză pe Ionuț Negoiță că și-a „bătut joc de generația lui Bratu”. Borcea a luat atitudine, fiind deranjat de situația în care a ajuns Dinamo și este de părere că actualul finanțator al formației din Șoseaua Ștefan cel Mare a făcut mari greșeli încă de când a preluat echipa.

Borcea susține că Ionuț Negoiță a greșit când a decis să-l dea afară de la echipă de Mircea Rednic, dar și când a anunațat că o să vândă clubul cu un leu. Totodată, Cristi Borcea suține că Negoiță și-a bătut joc de generația U19 antrenată de Florin Bratu care a câștigat titlul național.

„Negoiţă a greşit în momentul când l-a schimbat pe Rednic şi a anunţat că nu îl mai interesează Dinamo, că Dinamo se vinde pe 1 leu. Atunci pentru ce mai dai contracte de 10-15.000 de euro la jucători? De ce ţi-ai bătut joc de o generaţie cum a avut-o Bratu, unde făcuse foarte bine, a câştigat titlu naţional la U19.

Ce vină are Prunea, Bălănescu şi Dănciulescu? Păi au ei probleme financiare? Decid ei ceva? În momentul în care eşti conducător la Dinamo şi le spui ceva, trebuie să pui mâna în buzunar pentru că jucătorii nu mai te bagă în seamă. S-a terminat! Ei nu au nicio vină. Sunt cei mai buni conducători, dar nu au nicio vină”, a declarat Cristi Borcea, într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.

În momentul de față, Dinamo este cu un picior în Liga 2. Trupa pregătită de Gigi Mulțescu a adunat 21 de puncte în play-out-ul Ligii 1 și se află pe locul 7 în clasament la două în spatele lui Poli Iași, echipă care se află pe poziția de baraj.

Borcea s-ar fi întors la Dinamo

Cristi Borcea a confirmat faptul că făcea parte din planul dezvăluit de Mitică Dragomir, în urmă cu aproape un an, în care un grup de oameni de afaceri ar fi urmat să cumpere clubul Dinamo. Antrenor ar fi fost instalat Victor Piţurcă, Mitică Dragomir preşedinte, iar din conducere ar mai fi făcut parte Viorel Cataramă, Cristi Borcea, Nicolae Badea, Vladimir Cohn, Gigi Neţoiu şi Ionuţ Negoiţă.

Totul a picat în momentul în care Compania Naţională de Investiţii a exclus din lista de priorităţi restaurarea stadionului „Dinamo”, pentru a-l face eligibil pentru Campionatul European ce ar fi trebuit să aibă loc în acest an.

„Ce-a spus Dumitru Dragomir, ăla era proiectul. Intram mai mulţi, printre care şi eu. Erau oameni potenţi. Dacă se făcea stadionul, Dinamo devenea cea mai bună şi cea mai puternică echipă din fotbalul românesc. Nu mai are nimic acum, nu mai are identitate Dinamo.

Singura salvare care poate să vină de la suflarea dinamovistă este invervenţia politică. Am auzit de la televizor de Dan-Cristian Popescu de la Sectorul 2, care a declarat ca se va implica şi în sprijinirea Complexului Dinamo şi refacerea stadionului. Daca se ţine de cuvânt, câştigă alegerile imediat. Nu poţi să te joci cu aşa ceva, cu sute de mii de votanţi. Nu poţi”, declarat Borcea, în iunie, la Realitatea Sportivă.