Evenimentul Zilei > Monden > Cristi Borcea a dat lovitura. Tranzacția care i-a adus 1,9 milioane de dolari
Cristi Borcea a dat lovitura. Tranzacția care i-a adus 1,9 milioane de dolari

Cristi Borcea a dat lovitura. Tranzacția care i-a adus 1,9 milioane de dolari

După opt ani de zile de când a scos la vânzare apartamentul din Miami, SUA, Cristi Borcea a reușit să găsească cumpărătorul.

Tranzacția a fost încheiată pe data de 2 iulie 2020, dar s-a aflat abia acum despre ea. Luxosul penthouse a fost cumpărat de CEO-ul  uneia dintre cele mai mari companii de produse farmaceutice din lume.

Cu trei săptămâni înainte de vânzare, Cristi Borcea a mai lăsat la preț.

Inițial, prețul fusese stabilit la 2,2 milioane dolari, dar exista riscul ca potențialul cumpărător să se răzgândească. Chiar și așa , Cristi Borcea a ieșit în câștig cu aproape jumătate de milion de dolari.

L-a scos la vânzare la jumătate de an de la achiziție

Borcea a achiziționat penthouse-ul din Miami în anul 2011, cu 1,45 milioane dolari. Imobilul a fost scos la vânzare de Cristian Borcea 6 luni mai târziu, cu același preț, după care a tot pus și scos de la anunțuri imobiliare din SUA, cel mai mult cu 3,2 milioane dolari, în anul 2015. Au mai fost amatori care ar fi vrut să cumpere, numai că milionarul nu a vrut să scadă prețul prea mult.

Apartamentul se află într-un bloc de lux, pe malul oceanului și are un living, trei dormitoare și patru băi.

Proprietatea măsoară aproximativ 300 mp.

Pentru întreaga proprietate milionarul Cristi Borcea  plătea impozit  de 35.000 de dolari pe an, ceea ce considera că este foarte costisitor.

După divorțul de Alina, care a și locuit în respectivul apartament, Borcea a încercat să-l închirieze prin intermediul unui agent imobiliar din SUA, însă nici acest plan nu prea i-a ieșit. Prețul cerut de Cristi Borcea era de 7.500 dolari pe lună.

Cristi Borcea a mai vândut un hotel în România

Săptămâna trecută, Cristi Borcea a vândut și hotelul pe care familia lui l-a deținut la Botoșani. Acesta era administrat de prima soție a milionarului, Mihaela Borcea, și a ajuns acum în posesia unui afacerist din zona Moldovei. Prețul de achiziție nu a fost făcut public, însă se pare că acesta a depășit un milion de euro, potrivit a1.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.