Evenimentul Zilei > International > Criminalul proxenetului român și-a justificat atacul. Ce lege a aplicat
Criminalul proxenetului român și-a justificat atacul. Ce lege a aplicat

Criminalul proxenetului român și-a justificat atacul. Ce lege a aplicat

Atacul a fost fulgerător, victima nu a avut nicio șansă de scăpare.

Un român în vârstă de 32 de ani, condamnat pentru proxenetism cu minori, a fost omorât în timp ce se afla în detenție, în Spania, la Barcelona. El a fost lăsat fără viață de un alt pușcăriaș, care l-a atacat și l-a înjunghiat de 29 de ori în închisoarea Brians 2. Evenimentul s-a produs în timp ce românul își efectua plimbarea de seară, marți. Din cele 29 de lovituri aplicate de atacator, patru au fost în zona gâtului, iar celelalte în piept.

Victima și-a pierdut viața la scurt timp după înjunghierea multiplă, din cauza pierderii masive de sânge. Atacul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale centrului de detenție. Conform departamanetului spaniol de justiție, a fost vorba despre o crimă cu premeditare, iar atacatorul a vrut să aplice „legile nescrise ale închisorilor”. Românul fusese condamnat la 15 ani de detenție.

Atacatorul avea o crimă în cazier

Era un violator de copii, nu vă faceți griji, este deja mort”, ar fi spus atacatorul, după ce a comis crima, conform ziarulromanesc.es. Instanța de instrucție 4 din Martorell a stabilit detenția provizorie pentru criminalul deținutului român.

Judecătorul a luat această măsura pentru a împiedica eliberarea bărbatului sau permise pentru condamnările anterioare de crimă și jaf cu intimidare de violență pe care le execută, conform sursei citate. Judecătorul a menționat că „deținutul și-a surprins colegul atunci când acesta asculta muzică pe terasă. S-a apropiat de el din spate și l-a înjunghiat de 29 de ori în gât, piept, torace, abdomen și cap. L-a abordat din spate și l-a înjunghiat extrem de violent, chiar și atunci când victima era întinsă și nu mai mișca”.

Criminalul, în vârstă de 37 de ani, executa o pedeapsă pentru crimă și jaf cu violență și intimidare. Atunci când gardienii au vrut să intervine, el a strigat: „Nu este pentru voi. Este un violator de copii”. În cele din urmă a aruncat cuțitul.