Evenimentul Zilei > International > Criminalul care a omorât 10 copii și le-a băut sângele a fost linșat după ce a evadat din arest
Criminalul care a omorât 10 copii și le-a băut sângele a fost linșat după ce a evadat din arest

Criminalul care a omorât 10 copii și le-a băut sângele a fost linșat după ce a evadat din arest

Criminalul care a înspăimântat Kenya a reușit să evadeze din arestul poliției și a fost omorât de câțiva localnici ai unui sat. Doar două zile reușise să fugă.

Kenyanul care fusese arestat și mărturisise că a omorât 10 copii și-a pierdut viața. El reușise să scape din detenție și la două zile de la evadare a fost găsit într-o casă din Bungoma și omorât în bătaie, după cum au anunțat reprezentanții poliției din Kenya.

Criminalul care a evadat nu a ajuns prea departe

El a evadat miercuri iar dispariția a fost sesizată în urma apelului de dimineață, din închisoare. Trei polițiști care erau de serviciu în ziua evadării au fost acuzați de neglijență dar și pentru că i-ar fi înlesnit fuga lui Wanjala.

Evadarea criminalului a șocat națiunea, după ce în urma arestării sale, în luna iulie au fost dezvăluite ororile pe care le-a comis. Acuzatul a colaborat cu poliția și i-a condus pe ofițeri în locurile unde își îngropase victimele. Ancheta a stabilit că Wanjala s-a dat drept antrenor de fotbal pentru a-și ademeni victimele. El a făcut mărturisiri șocante și a spus că i-a drogat pe băieți înainte de a-i ucide și, în unele cazuri, le-a băut sângele.

În urma evadării lui Wanjala, autoritățile de la Nairobi au lansat o căutare intensă însă localnicii din satul natal al fugarului s-a dovedit mai vigilenți și mai rapizi. Publicația kenyană Standard îl citează pe șeful poliției din Bungoma, potrivit căruia fugarul s-a mutat într-o casă din vecinătate, după ce inițial se dusese în casa părinților săi, care l-au renegat.

Localnicii nu i-au lăsat nicio șansă de supraviețuire

El a încercat să-i evite pe localnicii suspicioși, dar nu a putut. În cele din urmă, oamenii l-au depistat, iar fugarul după ce a fost linșat de mulțime, după cum susține un martor.

Se presupune că trupul neînsuflețit al ucigașului a fost identificat de familie. „Nu știm cum a reușit să parcurgă distanța de la Nairobi până în satul său. Localnicii suspicioși l-au identificat și s-au dus să-l omoare, înainte ca oamenii legii să fie informați”, a susținut comandantul poliției din Bungoma.

Acest final i-a determinat pe mulți să ceară demisia șefului forțelor polițienești din țară, remarcă BBC.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: