Evenimentul Zilei > Social > REVOLTĂTOR! Deși au probleme psihice, sunt lăsați ÎN LIBERTATE
REVOLTĂTOR! Deși au probleme psihice, sunt lăsați ÎN LIBERTATE

REVOLTĂTOR! Deși au probleme psihice, sunt lăsați ÎN LIBERTATE

Deși comit fapte de neimaginat și li se depistează boli psihice grave, unii dintre cei mai periculoși criminali sunt, totuși, puși în libertate.

Problemele psihice ale unor oameni sunt factorii principali ai unui comportament dezaxat. De aceea, aceștia trebuie să fie ținuți departe, pentru siguranța celorlalți.

Magdalena Șerban, cunoscută de toată România drept „criminala de la metrou” a mai fost internată la psihiatrie în trecut. Deși i-a luat viața tinerei Alina Ciucu, împingând-o pe șinele de la metrou, femeia cu tulburări psihice ar putea să fie pusă în libertate din nou. Unii specialiști spun că acest lucru s-ar putea întâmpla după numai doi ani. 

Din păcate, acesta nu este singurul caz de acest gen. Robert Ciobanu a ucis-o pe Larisa Chelaru, o fetiță de numai opt ani din Iași. Bărbatul a torturat-o pe micuță și a violat-o înainte de a o ucide. Deși vinovat de comiterea unor asemenea fapte macabre, ucigașul fetiței a fost eliberat din închisoare după nouă ani. În acest timp, tatăl fetiței s-a sinucis. Robert Ciobanu are grave probleme psihice, iar autoritățile spun că nici nu realizează ce s-a întâmplat și că nimeni nu poate garanta că nu va putea ucide din nou, informează Antena 3.

Un alt nume de pe lista celor periculoși este Alin Minciulescu. În urmă cu ceva timp, acesta a înjunghiat de trei ori în gât o femeie. Nu o cunoștea. După ce a ucis-o a spus că se simte eliberat și că trebuia să termine ce a început. Asta nu este tot. În 2014 a înjungiat o altă femeie care, din fericire, a scăpat cu viață. A stat în spital un an și câteva luni, în urma deciziei Instanței. Se reabilitase, iar autoritățile considerau că bărbatul este pregătit să iasă din nou în lume.