Evenimentul Zilei > Actualitate > Crimă! Patronul farmaciilor Sensiblu a fost arestat. Acuzațiile sunt teribile
Crimă! Patronul farmaciilor Sensiblu a fost arestat. Acuzațiile sunt teribile

Crimă! Patronul farmaciilor Sensiblu a fost arestat. Acuzațiile sunt teribile

Jaroslav Haščák, coproprietarul grupului Penta, a fost arestat de poliția slovacă. Învinuirile care i se aduc par să aibă legătură cu o crimă teribilă.

Haščák este unul dintre oligarhii Europei Centrale. În 1994, s-a numărat printre fondatorii grupulului de investiții Penta, iar afacerile i-au mers din ce în ce mai bine de-a lungul anilor. Cu o avere de miliarde de dolari, Haščák are o avere considerabilă și în România. Grupul Penta deține farmaciile Sensiblu, Punkt și Dr. Max, dar și casele de pariuri Fortuna.

Acum, însă, oligarhul slovac trece prin momente extrem de grele. Arestarea sa pare să aibă legătură cu ancheta privind asasinarea jurnalistului Ján Kuciak, în vârstă de 27 de ani,  și a logodnicei acestuia în februarie 2018.

Jaroslav Haščák, director executiv al grupului financiar Penta, a declarat jurnaliștilor că nu știe de ce este acuzat. Presa slovacă susține, însă,  că arestarea lui Haščák este legată de asasinarea jurnalistului.

Haščák este considerat unul dintre cei mai puternici oligarhi slovaci.  Se spune că ar fi dat sume impresionante drept mită pentru a obține favoruri din partea politicienilor aflați la putere.

Site-ul de știri pentru care lucra Kuciak susține, pe baza declarațiilor unor surse anchetatorilor care încearcă să facă lumină în cazul asasinatului, că oligarhul a încheiat în secret un acord pentru a cumpăra și ascunde probe împotriva sa.

Încurcatele afaceri ale grupului Penta

Grupul financiar Penta, administrat de Haščák, este unul dintre principalii actori de pe piețele imobiliare din Slovacia, Republica Cehă și Polonia. Penta deține, de asemenea, bănci și companii financiare în Republica Cehă și Slovacia, acțiuni semnificative în mass-media slovacă și cehă, o companie de asigurări de sănătate și mai multe clinici private și ambulatorii. În plus, lanțurile de farmacii și un serviciu de ambulanță din Slovacia fac parte din companie.

Jurnalistul Kuciak a fost ucis, alături de prietena sa, în casa lor din Bratislava. Asasinul, un fost soldat, a primit o condamnare de 23 de ani de închisoare în primăvară. Un alt bărbat, acuzat de complicitate, a fost condamnat la cincisprezece ani de închisoare.

Asasinarea lui Kuciak și a iubitei sale a declanșat uriașe demonstrații de stradă în Slovacia. Furia manifestanților a dus la demisia prim-ministrului Robert Fico. Partidul acestuia a fost, de altfel, sancționat dur de electorat, la alegerile desfășurate recent obținând cel mai slab rezultat din 2002 încoace, scrie site-ul 24news.com.

Domnia Antihristului a început, spune profeția care a prevăzut avioanele și submarinele

Profeția cruntă a savantului lui Biden. Ne paște o altă pandemie, mai ucigașă