Criminaliștii deplasați de urgență la fața locului au stabilit că bărbatul, de 37 de ani, a fost împușcat, cu o armă de vânătoare, după care a fost aruncată într-o râpă, situată între localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc.

“Am fost sesizați cu privire la un caz de persoană găsită decedată prin împușcare. Este vorba despre un organ silvic găsit mort. Procurorul de caz se deplasează la fața locului. Incidentul a avut loc într-o zonă montană situată între Rogoz și Băiuț. Din primele informații, a fost vorba despre o armă de vânătoare. Cauza a fost înregistrată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”, a declarat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Polițiștii de la IPJ Maramureș au anunțat că a fost constituită o echipă de cercetare la fașa locului care are misiunea de a stabili ce anume s-a întâmplat la locul crimei. Din primele informații, rezultă că pădurarul a fost sesizat în legătură cu comiterea unui furt de lemne și a plecat spre locul indicat.

Ulterior, acesta nu a mai revenit la cantonul silvic Strâmbu Băiuț, fiind alertată Poliția pe numărul de urgență 112. Când oamenii legii au ajuns la fața locului ar fi găsit cadavrul pădurarului. Bărbatul avea 37 de ani, era căsătorit și avea trei copii.

Directorul general al Regiei Naționale Romsilva a scris pe contul său de facebook, despre producerea tragediei. ”La Romsilva – Directia Silvică Maramureș, Ocolul silvic Strâmbu Băiuț în această seara hoții de lemne l-au omorât cu violență pe pădurarul Pop Liviu. Violența a fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt în județul Maramureș, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest padurar care avea doar 30 de ani! Riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată in societatea românească! Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu!”, a scris George Mihăilescu.