Echipaje medicale au fost alertate la 112, în jurul orei 22:00, să intervină la căminul SNC din portul Constanța pentru salvarea unui cetățean străin înjunghiat. La locul faptei a ajuns o salvare a Serviciului de Ambulanță Județean, medicii constatând că victima prezintă a plagă înjunghiată la nivelul abdomendului. Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ, Claudia Tatarici, pacientul a fost transportat, fiind conștient, la Urgența Spitalului Județean Constanța. În camera de resuscitare a făcut stop cardio respirator fiind operat imediat.

În incinta Portului Constanța a avut loc un conflict spontan intre doi cetățeni din Vietnam, muncitori la o societate de pe platforma portuară, confirmă și purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu. “Unul dintre bărbați l-ar fi înjunghiat cu un obiect ascuțit pe celălalt, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. In cursul nopții, victima in vârstă de 29 de ani a murit. Agresorul în vârstă de 42 de ani a fost identificat de polițiștii din cadrul Serviciului de Politie Transporturi Maritime care continuă cercetările.”

Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța care vor încadra fapta. Reprezentanții Oficiului pentru Imigrări Constanța au declarat că cetățeanul vietnamez, autorul, va fi cercetat conform legilor românești, urmând să fie expulzat după ce își va ispăși pedeapsa. Iar la solicitarea familiei muncitorului decedat, ambasada Vietnamului va efectua formalitățile de repartiere ale cadavrului. Dacă familia nu poate suporta cheltuielile de repatiere, persoana decedată este înhumată în România.

 

Te-ar putea interesa și: