Evenimentul Zilei > International > Crima care a șocat Franța. Un român a ucis o italiancă și a vrut să-i dea foc
Crima care a șocat Franța. Un român a ucis o italiancă și a vrut să-i dea foc

Crima care a șocat Franța. Un român a ucis o italiancă și a vrut să-i dea foc

Un bărbat în vârstă de 24 de ani, de naționalitate română, a fost arestat sub acuzația de omor după descoperirea unui cadavru în centrul orașului Nisa.

Trupul fără viață al femeii în vârstă de 63 de ani a fost descoperit, în noaptea de luni spre marți, de pompierii chemați să stingă un incendiu într-o clădire de pe strada Dalpozzo, în apropierea Promenade des Anglais. Trupul italiencei, care se afla în vizită la Nisa, se afla într-o baltă de sânge pe o saltea care începuse să ardă.

Potrivit autorităților, tânărul român, locatar în aceeași clădire, a prezentat un comportament ciudat la sosirea poliției, fiind rapid luat la întrebări. În urma interogatoriului, acesta a fost reținut.

Medicii vor finaliza autopsia zilele următoare, pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat cu turista italiancă, potrivit stiridiaspora.ro.

O altă crimă care a șocat Franța

Un alt român din Franţa este acuzat că l-a ucis pe amantul soţiei sale şi că i-ar fi furat acestuia aproape o jumătate de milion de euro. Procesul a început în iulie, la tribunalul din Haute-De-Siene.

Crima pentru care este judecat Nicu Cristache (65 ani) a avut loc în 2014, la Haute-De-Siene. Planul său a fost pus la cale după ce a descoperit în telefonul soţiei sale Lăcrămioara, cu care era căsătorit de 15 ani, mai multe mesaje din partea amantului acesteia. Salah, iubitul tunisian al femeii, îi cerea să-şi părăsească definitiv soţul şi să se mute la el, notează publicaţia franceză Le Parisien.

A fost picătura care a umplut paharul, iar românul a decis să se răzbune. Prima dată, s-a răfuit cu soţia şi cu cumnata sa, pe care a şi a ameninţat-o că o va decapita. Înarmat cu mai multe cuţite, românul le-a fugărit pe femei în stradă. A reuşit să o prindă pe cumnata sa şi să o înjunghie, după care şi-a tăiat soţia. Femeile au scăpat însă cu viaţă din tot acest coşmar. Nu şi Salah, care avea să sfârşească sub gloanţele lui Cristache.

Însă înainte de a-şi ucide rivalul, el a încercat mai întâi să-l răpească pe acesta şi să-l jefuiască. A reuşit până la urmă să fure de la acesta o valiză cu 450.000 de euro, dar a eşuat cu tentativa de răpire. Ajutat de trei complici, românul l-a încercuit pe tunisian, dar acesta a fost foarte aproape să le scape.

A fost momentul în care Cristache a scos pistolul şi l-a descărcat în direcţia acestuia, omorându-l. A fost însă prins de poliţişti, împreună cu cei trei complici, iar în aceste zile au apărut în faţa judecătorilor de la tribunalul din Haute-De-Siene. Cristache a apărut în faţa judecătorilor francezi şi a recunoscut că şi-a ucis rivalul din gelozie. Totodată, a mărturisit că nu regretă acest lucru. El şi-a motovat gestul extrem şi le-a explicat juraţilor că s-a simţit umilit, din cauză că, spune el, soţia în înşela cu victima.