O dispariția misterioasă a unui fost polițist local, cercetată de polițiști din primăvara anului 2017, a fost elucidată abia după ce rudele sale au făcut curat în curtea acestuia. Mihalache Lupu, zis „Meluță”, de 56 de ani, din comuna Lanurile, județul Brăila, nu a mai fost de găsit din luna decembrie a anului 2016. La sfârșitul săptămânii trecute, însă, una dintre surorile lui a angajat doi localnici să facă curățenie în casă și în curte.

Unul dintre ei a găsit, în WC-ul din curte, documentele și o parte din hainele celui dispărut. Sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, au fost găsite picioarele, tăiate de la brâu în jos. Șocat, cumnatul a sunat la 112. Ulterior, a fost găsit trupul decapitat al lui Meluță îngropat într-o anexă, la mică adâncime. „Era îngropat în coșar și învelit cu o plapuma. Bărbatul era în pijamale”, a scris un apropiat pe Facebook.

 

Ucis în somn

După sosirea criminaliștilor a fost găsit și craniul, duminică, în podul casei. La capătul acestui șir de orori a fost reținută Mariana Lupu, Veta cum îi spun localnicii, soția cu peste 20 de ani mai tânără a lui Meluță. Oficiali din rândul anchetatorilor susțin că au suficiente probe care să o incrimineze pe femeie. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a decis, de altfel, reținerea ei, duminică, iar luni a fost prezentată în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Este acuzată de omor, pe fondul unor violențe în familie și de profanare de cadavru. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit că Veta l-ar fi ucis pe Meluță, în decembrie 2016, în timp ce acesta dormea. Deși nu a fost găsită arma crimei, criminaliștii bănuiesc că femeia a folosit un topor cu ajutorul căruia ar fi tranșat și trupul bărbatului ei. La originea actului criminal ar sta, cel mai probabil, disputele violente dintre cei doi soți, așa cum susțin, de altfel, și martorii audiați.

Soția a declarat că bărbatul ei a plecat din țară

Ancheta privind dispariția lui Mihalache Lupu a fost declanșată în primăvara anului 2017, la patru luni după crimă. O altă soră a lui, plecată la muncă în Spania, a reclamat dispariția în aprilie, anul trecut, iar polițiștii au audiat-o, atunci, pe Veta.

Femeia a fost testată și cu aparatul poligraf, dar a trecut de „Detectorul de minciuni” fără să lase impresia că ar fi vinovată de dispariția soțului ei. Ea tot le-a spus vecinilor și a declarat și anchetatorilor că a fost sunată de Meluță, în decembrie 2016, care i-ar fi zis că a plecat la muncă în străinătate și să plece din gospodărie. De altfel, la începutul anului 2017 femeia a plecat din curtea soțului. În timpul anchetei demarate de polițisti, anul trecut, a fost adus și un câine de urmă care nu a găsit nimic suspect, susțin oamenii legii.

 

 

Veta: „Nu l-am omorât!”

Mariana Lupu neagă că și-ar fi ucis soțul. La intrarea în sala de judecată a Tribunalului Brăila, acolo unde a fost condusă cu propunerea de arestare preventivă, femeia a fost întrebată dacă fostul ei bărbat o bătea. „Ăsta nu era motiv să-l omor eu!”, a răspuns Veta. Despre moartea șocantă a vecinului lor, sătenii din Lanurile spun că femeia ar fi avut un complice, deoarece ea singură nu ar fi putut să-l târască pe bărbatul care era înalt și solid. „Până în prezent, nu sunt indicii care să conducă la vreun eventual complice, dar cercetările continuă”, ne-a spus ofițerul de presă al IPJ Brăila, inspector Laura Dan.

 

El era gelos, ea lua pastile

Sătenii spun că, în ultima vreme, simțeau un miros când treceau prin fața casei, dar au crezut că sunt de la gunoaie, mai ales că acolo nu mai locuia nimeni, după ce Veta a plecat din casă. Localnicii susțin că ea își găsise pe altcineva, în Brăila. Despre relația dintre cei doi, oamenii spun că se certau des. „Toți au rămas cu gândul că e plecat în străinătate. Ea și-a găsit alt barbat si s-a mutat din sat. Ei se certau mereu, unii spun că o și bătea. Nici ea nu era prea… nu știu cum să vă spun… lua pastile pentru liniște, că era mereu nervoasă. Se băteau și pe uliță. El era foarte gelos, o suna mereu, o controla”, a povestit unul dintre vecini pentru debraila.ro. Femeia este originară din satul Tibanesti, comuna Tufești și are doi copii dintr-o altă căsnicie.

 

Te-ar putea interesa și: