În ultimele zile, numărul persoanelor care au contractat coronavirus a crescut și oficialii se declară îngrijorați. Se pare că măsurile de relaxare au dus la acest fapt care este îngrijorător, după cum a declarat profesorul Alexandru Rafila în această seară.

Este din ce în ce mai evident că pandemia nu va dispărea prea curând, așa că medicul avertizează că oamenii ar trebui să fie precauți și preocupați mai mult de propria sănătate.

„Am început o serie de activități, nu este total surprinzător. În spațiul public au apărut tot felul de informații. Că de fapt epidemia nu există, virusul nu există și foarte mulți oameni au fost încurajați să nu respecte măsurile acestea de protecție individuală care până la urmă au rezultat în protecția comunității în care ei trăiesc”, a spus Rafila.

Situația devine îngrijorătoare, pentru că în ultimele 24 de ore, cazurile au crescut semnificativ. În total s-a ajuns la 21.999 de persoane infectate.

Coronavirus.Topul județelor cu cele mai multe cazuri noi. Creștere alarmantă a infecțiilor

Coronavirus. Teoria momentului, care circulă în România, demontată cu dovezi

„Cred însă un lucru și aici trebuie să fim toți de acord. Acest comportament precaut trebuie să ne caracterizeze viața în următoarele luni, poate în următorul an, pentru că această pandemie nu va dispărea însă noi o să trebuiască să continuăm activitățile economice, sociale cele de învățământ.

Mi se par extrem de importante și atunci trebuie să ajungem la obișnuința unor măsuri pe care le luăm de comportament preventiv și asta e situația”, a mai spus Rafila, la Antena 3.

Medicul a concluzionat: „Trebuie să ne asumăm lucrul ăsta și să mergem înainte.

Am spus de la început că trebuie să găsim un echilibru între măsurile luate pentru protejarea sănătății publice și măsurile care să facă posibilă funcționarea societății și funcționarea economiei.”

Profesorul Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă. „Să fim pregătiţi