Descoperirea au făcut-o jurnaliștii din presa locală. ”În raportul de activitate al primarului Nicolae Robu pe 2017, postat pe site-ul instituției, era prezentată, printre altele, și structura Serviciului Public Creșe, fiind enumerate ca funcționale nouă creșe. Pe listă se afla și creșa “Palatul de Cleștar”, cu o capacitate de 120 de locuri și având o organigramă ce cuprindea 54 de angajați (cu tot cu director), amplasată pe Calea Martirilor nr. 64. (…) În finalul aceluiași raport, însă, la secțiunea “Obiective majore pe anul 2018”, figura și “inaugurarea creșelor Palatul de Cleștar și Dumbrava Minunată”, chestie care contrazice afirmațiile din prima parte a expunerii, în care cele două creșe apăreau ca date în folosință”. De asemenea, în raportul de activitate pe 2018 ”regăsim creșa “Palatul de Cleștar” atât pe lista creșelor funcționale (cu aceiași indicatori numerici), cât și pe lista obiectivelor pe… 2019, an în care, la fel ca în 2018, respectiva creșă urma să fie inaugurată”. Surpriza a venit când s-a verificat pe teren – ”pe Calea Martirilor nr. 64, nici urmă de așa ceva”, notează Renașterea Bănățeană.

La adresa menționată se găsesc un liceu și cele două clădiri ale internatului acestuia, din care una funcționează ca atare, iar cealaltă găzduiește alte instituții, însă nu creșa.

În timpul conferinței de presă de marți, edilul a declarată că îl suprinde informația și că trebuie să se documenteze. ”Vă dați seama că în raport sunt integrate materiale furnizate de responsabilii din diverse sectoare. O să văd despre ce este vorba. S-ar putea să fie o eroare materială la adresă. Nu știu. Nu are rost să discutăm acum. Lăsați-mi timp să mă informez și discutăm la următoarea conferință de presă”, a spus edilul. (Sursa foto: Renașterea Bănățeană)