Evenimentul Zilei > Monden > Craiova, în top trei cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. European Best Destinations: „Este o destinație unică și uimitoare”. Video-Foto de poveste
Craiova, în top trei cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. European Best Destinations: „Este o destinație unică și uimitoare”. Video-Foto de poveste

Craiova, în top trei cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. European Best Destinations: „Este o destinație unică și uimitoare”. Video-Foto de poveste

Târgul de Crăciun din Craiova este în top trei cele mai frumoase din Europa. Cu un program cultural de excepție, divertisment pentru tineri și oameni în vârstă, un patinoar, căsuțe uimitoare și printre cele mai frumoase luminițe de Crăciun din Europa, Craiova oferă o atmosferă de familie, iar turiștii sunt fascinați de tot ceea ce văd în centrul orașului din Bănie.

Craiova a cucerit inimile turiștilor de pretutindeni și obține locul trei în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după capitala Ungariei și orașul Gdansk din Polonia.

Peste 40.000 de turiști din toată lumea au decis: Craiova, în primele trei cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Foto: Facebook

După 10 zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat astăzi rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023.

piata-de-craciun-metz

Foto: Facebook

41884 de turiști din toată lumea au decis: Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa este la Craiova

Cu aproape 42000 voturi, Craiova devine, astfel, una dintre cele mai căutate destinații turistice din Europa, pentru al doilea an consecutiv, fiind destinația din România cu cel mai mare număr de voturi de la înființarea acestei competiții.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi în aer liber

Foto: Facebook

„După rezultatul onorant de anul trecut, când turiști din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele șase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiție, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinație turistică.

Astfel, pentru ediția din acest an, am extins suprafața târgului în mai multe piețe, am montat cele mai frumoase decorațiuni luminoase în tot centrul orașului și am realizat căsuțe unicat, concepute special de cei mai talentați artiști pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obținea cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, anul acesta avem confirmarea că investițiile făcute de administrația locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat primarul Lia-Olguța Vasilescu.

Târgul de Crăciun din Craiova Copyright Primaria Craiova

Foto: Facebook

Au votat oameni din SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania

Potrivit comunicatului oficial al organizației European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obținut un total de 41884 voturi, multe dintre acestea provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania.

Foto: Facebook

Locul 3 în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa este cu atât mai onorant pentru municipiul Craiova, având în vedere că 374 803 turiști din 179 țări au votat în această perioadă dintre 20 orașe candidate, propuse de European Best Destinations.

De remarcat este faptul că indiferent de voturile naționale pentru fiecare destinație podiumul rămâne neschimbat, iar Craiova se situează în topul celor mai bune destinații de Crăciun.

Foto: Facebook

Între Craiova și Gdansk din Polonia, oraș clasat pe locul 2, este o diferență de doar 6137 de voturi, iar Budapesta, care a câștigat competiția din acest an, a fost votată de 51253 de turiști.

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane şi în aer liber

Foto: Facebook

Mulțumim tuturor celor care ne-au votat și invităm hotelierii, agențiile de turism și toate companiile sau instituțiile care lucrează în domeniul turismului din Craiova să utilizeze cu mândrie logo-ul „European Best Christmas Market” pe toate comunicările, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate/distribuite, scrie Primaria Municipiului Craiova

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: