Evenimentul ZileiActualitateCozi interminabile la ieșirea din țară. Șoferii, cu nervii întinși la maxim

Cozi interminabile la ieșirea din țară. Șoferii, cu nervii întinși la maxim

Cozi interminabile la ieșirea din țară. Șoferii, cu nervii întinși la maxim
Cozi de şapte kilometri de tiruri aşteaptă la ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, pe DN 5

Nervi și aglomerație la ieșirea din România, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu- Ruse, pe DN 5. Din cauza blocării în cursul zilei de miercuri după amiază a sistemului informatic de evidență și control de pe partea bulgară , timp de câteva ore, s-au format cozi la granița cu Bulgaria care se întind chiar și pe kilometri. Astfel, tirurile care așteaptă să iasă din țară alcătuiesc o coadă de circa 7 kilometri pe prima bandă a DN5 București-Giurgiu .

Timpul de așteptare pentru camioane, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe cel de ieșire din țară, este de circa 40 de minute. Conform site-ului Poliţiei de Frontieră, traficul la frontieră prin PTF Giurgiu-Ruse se face pe trei artere de circulaţie, timpul de aşteptare fiind de 40 de minute pentru tiruri şi 20 de minute pentru autoturisme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tirurile pot fi văzute staționând pe prima bandă de mers a DN5 București-Giugiu, până în vecinătatea localității Daia, șoferii de tiruri claxonând nervoși pentru că sunt nevoiți să aștepte atâtea ore în vamă.
Circulația la intrarea în municipiul Giurgiu pe porţiunea de drum care face legătura între DN 5 şi Punctul de Frontieră este dirijată de Poliţia Rutieră, aceasta fiind a două oară în ultimele două săptămâni când sistemul informatic de evidenţă şi control al părţii bulgare se defectează tehnic.


Accesează: