Evenimentul Zilei > Economie > COZI imense spre LITORAL. TAXA de POD de la Feteşti NU MAI poate fi plătită prin SMS
COZI imense spre LITORAL. TAXA de POD de la Feteşti NU MAI poate fi plătită prin SMS

COZI imense spre LITORAL. TAXA de POD de la Feteşti NU MAI poate fi plătită prin SMS

Serviciul de plata prin sms a taxei de pod de la Cernavodă nu funcţionează, mii de maşini. Mesajul primit de cei care au dorit să evite cozile de la staţiile de taxare a fost: “Serviciu momentan indisponibil. Pentru plata peaj Feteşti te rugăm sa te deplasezi la cel mai apropiat punct de distribuţie autorizat sau să încerci mai târziu”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), motivul este blocarea reţelelor de telefonie mobilă din cauza numărului mare de accesări.

“Softul CNAIR funcţionează normal, atât pentru înregistrările de plăţi a peiajului pentru podurile Dunărene, cât şi pentru cele de rovinietă, probabil că softurile reţelelor de telefonie mobilă nu fac faţă numărului mare de plăţi”, a declarat, în exclusivitate pentru ziarul Evenimentul zilei, Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Imposibilitatea plăţii taxei de pod de la Feteşti prin sms a făcut ca să întregistreze un nou record: 7 km de coadă de maşini în sensul de circulaţie Bucureşti-Constanţa. Deasemenea, la benzinăriile la care se putea plăti peajul a fost aglomeraţie mare, având în vedere modul greoi de înregistrare a datelor fiecărui autovehicol.