În cazul în care contacteză boala, sunt foarte rare cazurile în care aceasta se manifestă cu aceeași putere ca în cazul adulților.

Minorii nu sunt atât de afectați de efectele Covid-19, precum adulții, iar simptomele pe care le prezintă sunt diferite de cele ale adulților, susține publicația italiană Corriere della Serra. Ziarul a abordat subiectul într-o serie de articole în contextul în care este posibil ca mulți copii să contacteze virusul după reluarea cursurilor școlare.

Concluzia desprinsă a fost că diagnosticarea copiilor este mult mai dificilă decât în cazul adulților. Astfel, febra și tusea nu sunt la fel de frecvente, însă în caz de infecție, boala este de cele mai milte ori benignă și sunt rare cazurile în care cei mici au nevoie de asistență respiratorie.

În Italia, conform datelor statistice, doar 1, 9% din totalul de pacienților diagnosticați cu Covid-19 aveau vârsta sub 19 ani, iar cei mai mulți erau din familii cu părinții diagnosticați pozitiv.

Același procent era prezentat și de Centrul Chinezesc pentru Controlul Bolnavilor, la finalul lunii februarie. Din 72.314 de cazuri de COVID-19, doar 2% era reprezentat de copii.