Evenimentul Zilei > Actualitate > COVID-19 impune ”învățământ la distanță” în universitățile din România
COVID-19 impune ”învățământ la distanță” în universitățile din România

COVID-19 impune ”învățământ la distanță” în universitățile din România

Cursurile vor fi suspendate în toate universitățile din România, urmând să fie identificate soluțiile online care să faciliteze procesul de educație, recomandă Consiliul Rectorilor.

Recomandarea vine de la președintele CNR, Sorin Cîmpeanu.

“Consiliul Național al Rectorilor a decis să recomande tuturor celor 75 de universități membre suspendarea cursurilor până în data de 22 martie, cu condiția identificării unor soluții online, acolo unde este posibil, și sub rezerva aprobării în Consiliul de Administrație al fiecărei universități”, a declarat pentru Edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că “această măsură se recomandă pentru a asigura coerența instituțională la nivelul sistemului românesc de învățământ superior”.

Rectorul Universității de Agronomie din București, Sorin Cîmpeanu, se numără printre cei 7 rectori din Capitală care au cerut, marți, secretarului de stat Raed Arafat un punct de vedere cu privire la întreruperea cursurilor, din cauza noului coronavirus.

Întrebat dacă a primit un răspuns din partea Guvernului la acea scrisoare comună a universităților publice bucureștene, Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro: “Încă nu, dar urmărind evoluția situației am decis să facem această recomandare. Din consultările cu toți colegii din țară, a reieșit ca e nevoie sa avem o abordare unitară”.