Evenimentul Zilei > Actualitate > Covid-19, distrus de un simplu vaccin? Descoperirea vine direct de la Oxford
Covid-19, distrus de un simplu vaccin? Descoperirea vine direct de la Oxford

Covid-19, distrus de un simplu vaccin? Descoperirea vine direct de la Oxford

Un nou vaccin dezvoltat la Oxford ar putea fi cheia pentru lupta împotriva virusului care a destabilizat întreaga planetă.

Teste desfășurate pe eșantioane umane de către Universitatea Oxford pentru a testa un nou vaccin împotriva Covid-19 au dat rezultate foarte promițătoare. Cercetătorii susțin că acum s-ar putea trece direct la o testare în masă, mai exact, vaccinul să fie administrat mai multor mii de persoane.

Studiile conduse de oamenii de știință de la Oxford au dat până în prezent doar rezultate promițătoare. Echipa a descoperit că vaccinul ar putea oferi dublă protecție împotriva virusului. Probele de sânge prelevate de la voluntari, în studiile din prima etapă, au arătat că vaccinul a stimulat organismul să producă anticorpi și celule T. Celulele T joacă un rol central în răspunsul imunitar al organismului.

David Carpenter, președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, care a aprobat procesul de la Oxford, a declarat că „echipa de cercetători este pe calea cea bună”

„Nimeni nu poate da o dată finală. Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acel vaccin ar putea fi disponibil pe care largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei”, a adăugat el.

Dezvoltarea vaccinului este susținută financiar de Guvernul Regatului Unit și de compania farmaceutică AstraZeneca. Directorul executiv al companiei a declarat luna trecută că studiile din prima etapă erau pe sfârșite și că a început un proces de fază trei, în care vaccinul va fi distribuit la mii de oameni, astfel încât să fie testat pentru eficacitate și siguranță, scrie Antena3.


Până duminică, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienţi vindecaţi şi 2.425 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 935 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere.
În intervalul 18.07.2020 (10:00) – 19.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese ( 5 bărbaţi şi 12 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Buzău, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Maramureş, Olt şi Sibiu.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: