Cosmin Contra a devenit selecționerul echipei naționale și s-a despărțit, astăzi, de Dinamo. „Guriță” a afirmat că a ales cea mai bună variantă pentru cariera sa și a precizat că meciul pe care „roș-albii” îl vor disputa cu Concordia Chiajna va fi pregătit de staff-ul tehnic pe care l-a avut la dispoziție în Ștefan cel Mare.

„Am avut ieri o întâlnire cu președintele FRF și, după câteva ore, am ajuns la un numitor comun. După ce am ajuns la un acord, am sunat conducerea lui Dinamo și am stabilit ca eu să las frâiele echipei staff-ului meu. A fost cea mai bună decizie. Cei din conducere au preferat ca staff-ul să pregătească meciul cu Chiajna. Le-am cerut jucătorilor să încerce să câștige meciurile cu Chiajna și Steaua pentru mine. Vreau să mulțumesc conducerii lui Dinamo pentru sprijinul acordat. Le mulțumesc că mi-au dat șansa de a-mi îndeplini unul dintre vise. Vreau să mulțumesc jucătorilor pentru ce am realizat împreună. Fără ei nu aș fi ajuns aici. Vreau să mulțumesc suporterilor. Îmi pare rău că nu pot să duc acest drum la capăt și să încerc să repet ce am făcut anul trecut. Dar e un alt vis care devine realitate și nu am vrut să dau cu piciorul aceste șanse. Domnul Negoiță a înțeles că îmi doresc foarte mult să ajung la echipa națională și nu am mai vorbit despre acea clauză. Și-a dat seama de cât de mult îmi doresc să încep acest nou drum. Azi dimineață am fost și am vorbit cu echipa. Eu risc acum pentru acum, până când voi fi validat de Comitetul Executiv nu sunt antrenorul nimănui. În viitorul apropiat, Dinamo va reveni acolo unde îi e locul, între primele echipe. Se va lupta pentru un trofeu. Va fi mai mare presiune la echipa națională. Știu că nu sunt iubit de toată lumea și vor fi comentarii după alegerile mele. Știu că sunt 20 de milioane de antrenori. Promit dedicație, muncă și sper să fiu cât mai inspirat în alegeri. Vreau să readuc plăcerea jucătorilor de a veni la națională”, a spus Contra.

Îmi lipsește experiența. Am 41 de ani și nu am 15 ani de muncă. Dar am alte lucruri pe care un antrenor cu experiență poate nu le are. Dacă Federația m-a ales, înseamnă că am profilul antrenorului pe care îl doresc cei de acolo"