Evenimentul Zilei > Sport > Cosmin Contra are un nou loc de muncă, după despărțirea de naționala României: „Am avut deja două meciuri”
Cosmin Contra are un nou loc de muncă, după despărțirea de naționala României: „Am avut deja două meciuri”

Cosmin Contra are un nou loc de muncă, după despărțirea de naționala României: „Am avut deja două meciuri”

Cosmin Contra (44 de ani) și-a găsit un nou angajament, după aventura de la naționala României.

Cu „Guriță” la timonă, selecționata „tricoloră” a ratat calificarea directă la EURO 2020, motiv pentru care Cosmin Contra a ales să-și încheie mandatul la națională. Acum, fostul selecționer lucrează ca obeservator tehnic al UEFA. În comisia din care face parte Cosmin Contra, se mai regăsesc nume mari din fotbal, precum Gareth Southgate, Roberto Martinez, Robbie Keane, Phil Neville, Packie Bonner, Aitor Karanka, Ginés Meléndez și Willi Ruttensteiner.

Sunt observator tehnic din partea UEFA la meciurile de Champions League, Europa League şi probabil la EURO 2020. Sunt alături de nume de marcă, doream să văd ce înseamnă să faci acest lucru şi am fost deja la două meciuri, la Atletico Madrid – Liverpool şi la Atalanta – Valencia. Adevărul e că pentru mine e important să văd meciuri de asemenea nivel. Din aceste meciuri rămâi cu câte ceva tactic, tehnic.

În afară de meciurile din Primera Division pe care le văd la sfârşit de săptămână non stop, să văd şi meciuri de Champions League, Europa League şi probabil Euro 2020, e ceva special. Debutul meu a fost la Atalanta – Valencia”, a declarat Cosmin Contra conform TV Telekom Sport.