Evenimentul Zilei > Social > Coronavirusul și gripa fac prăpăd. Avertisment dur pentru ministerul Sănătății
Coronavirusul și gripa fac prăpăd. Avertisment dur pentru ministerul Sănătății

Coronavirusul și gripa fac prăpăd. Avertisment dur pentru ministerul Sănătății

Cristian Buşoi, eurodeputat PNL, lansează un semnal de alarmă pentru români și aduce în discuție problema vaccinării în contextul deceselor provocate de gripă în România, dar şi al răspândirii coronavirusului.

„Trei decese provocate deja de gripă în România și peste 80 de mii de infecții respiratorii. Bilanțul este în creștere. Coronavirsului răspândit în Asia preocupă deja comunitatea internațională, iar Organizația Mondială a Sănătății analizează posibilitatea a de declara „urgență internațională” pentru evitarea unei pandemii, după ce autoritățile chineze au descoperit că virusul se transmite de la om la om”.

„Fac un apel medicii noștri de familie, la societatea civilă și Ministerul Sănătății să vorbească mai mult despre necesitatea vaccinării împotriva virusului gripal și prevenție. Îi indemn, de asemenea, pe părinți să se informeze din surse oficiale și credibile, să nu se lase influențați de fake news și să își vaccineze copiii, care sunt printre cei mai expuși la riscul de a contracta boala.

Trebuie să ne dezobișnuim să acționăm doar atunci când s-a declanșat criza și să învățăm din greșelile trecutului, care au făcut, din păcate, sute de victime, inclusiv în rândul copiilor. Gripa nu este o glumă, iar vaccinarea salvează vieți”.