Evenimentul Zilei > International > Coronavirusul provoacă panică totală în Italia. „Ne arde de glumă?”
Coronavirusul provoacă panică totală în Italia. „Ne arde de glumă?”

Coronavirusul provoacă panică totală în Italia. „Ne arde de glumă?”

Furia lui Salvini, şeful formaţiunii politice Lega, se revarsă pe reţelele de socializare împotriva guvernului în timp ce virusul chinez înspăimântă din ce în ce mai mult Italia.

„Carantină voluntară pentru cei ce se întorc din China? Ne arde de glumă? Sănătatea oamenilor noştri este mai presus de orice, suntem sătui de un guvern care nu ia nicio decizie”, a tunat Salvini pe social media şi continuă: „Nu învinuiesc pe cutare sau pe cutărică, însă e fundamental ca, începând de astăzi, oricine intră în Italia, cu orice mijloc de transport, de la căruţă, bicicletă până la avion, să fie controlat. Iar dacă soseşte din anumite zone, să fie izolat timp de 15 zile. Aşa cum fac alte ţări”.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza a dispus măsuri izolatorii. Potrivit acestuia oricine a intrat în contact cu bolnavi declaraţi trebuie să se supună unei carantine obligatorii, în timp ce persoanele sosite din China pot rămâne în casă într-un fel de permamnenţă domiciliară.

„Carantină voluntară penru cei ce se întorc din China? Avem chef de glumă? Sănătatea oamenilor noştri este mai presus de orice, suntem sătui de un guvern care doarme. Conte, dă-ţi demisia!”, a comentat imediat Salvini cu furie şi împotriva preşedintelui regiunii Toscana, Enrico Rossi, acuzat că n-ar fi dispus carantină pentru cetăţenii chinezi care s-au întors în Italia după sărbătorirea Anului Nou.

„Eu pretind să se ştie cine intră şi cine iese din ţara mea, legal sau ilegal”, a aruncat vorbe dure Salvini spre cei care criticau pe membrii Lega că sunt „şacali” şi „alarmişti exageraţi”. Controlul celor care intră şi ies din Italia este o datorie, a continuat el. „Să dăm crezare comunităţii ştiinţifice, să sigilăm frontierele noastre. Dacă premierul Conte nu e în stare să garanteze sănătatea publică a acestei ţări, să se dea deoparte”.

„Cine se întoarce din China TREBUIE să stea în carantină. Fără excepţii. Sper ca politicenii să înţeleagă fiindcă consecinţele unei astfel de greşeli ar putea fi ireparabile”, este mesajul lui Salvini d epe social media.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: