Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul lovește și în Administrația Penitenciarelor. Noi cazuri la Tichilești
Coronavirusul lovește și în Administrația Penitenciarelor. Noi cazuri la Tichilești

Coronavirusul lovește și în Administrația Penitenciarelor. Noi cazuri la Tichilești

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, vineri, că un al doilea angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

 

„Un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul reintegrare socială, cu purtarea echipamentului de protecţie.

Amintim faptul că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de către angajaţi, cât şi de către persoanele custodiate. Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse şi au o durată diminuată”, se arată  într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), transmis, vineri.

Administraţia Centrului a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, ancheta epidemiologică fiind în curs, scrie Agerpres.

La nivel administrativ, se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor internate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică, a adăugat ANP.

Pe 24 iulie ANP anunţa că un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Un al doilea angajat al Penitenciarului Iaşi a fost confirmat pozitiv, vineri, la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Poliţistul de penitenciare a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie„, potrivit unui comunicat al ANP. Primele verificări nu indică o sursă comună de infectare cu cea a angajatului Penitenciarului Iaşi confirmat pozitiv anterior, în cursul zilei de vineri, la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

„Din punctul de vedere al măsurilor dispuse, se menţine conduita de intervenţie stabilită în baza Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă, şi se continuă demersurile cu caracter profilactic”, a adăugat ANP.

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: