„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru.

Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a scris Chițac pe Facebook.

Știre Inițială:

Senatorul PNL Vergil Chițac, candidat la Primăria Constanța, este suspect de coronavirus, potrivit Antena3. El a avut contact, într-o delegație la Bruxelles, cu două persoane suspectate de coronavirus. Acum, Vergil Chițac s-a autoizolat la domiciliul din Constanța.

Joi, are loc votul pentru învestirea Guvernului Cîțu. În contextul răspândirii coronavirusului, Camera Deputaților a hotărât ca toate spațiile să fie dezinfectate. De această măsură nu vor scăpa nici bilele folosite de parlamentari pentru a vota.

„Ca urmare a recomandărilor autorităţilor competente şi a măsurilor adoptate intern în vederea limitării răspândirii Coronavirusului (COVID-19) în România, personalul administrativ va efectua atât curăţenia zilnică obişnuită, cât şi dezinfectarea Sălii de plen a Camerei Deputaţilor, a sălii Biroului Permanent, unde se va realiza numărarea voturilor, precum şi a spaţiilor adiacente acestora.

De asemenea, vor fi dezinfectate urnele şi bilele folosite la procedura de vot aferentă învestirii Guvernului”, se arată în comunicatul Camerei Deputaților.