Aproximativ 40.000 de chinezi sunt infectați cu noul coronavirus, în timp ce peste 180.000 sunt ținuți sub observație medicală. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis o echipă de experți la Beijing pentru a ajuta la investigarea noului virus.

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în China a crescut la 40.171, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China. La nivel global, au fost confirmate peste 40.710 cazuri.

În weekend, numărul victimelor coronavirusului l-a depășit pe cel al epidemiei SARS din 2003, care tot din China a pornit, ucigând 774 de oameni.

OMS a transmis sâmbătă că numărul de cazuri noi „se stabilizează”, dar că este prea devreme pentru a spune dacă virusul a atins sau nu apogeul.

Doi români, suspecți de Coronavirus. S-au întors chiar din China

Doi români care au fost aduși din China, via Berlin, au ajuns în țară duminică seară și sunt monitorizați de autorități.
Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună și nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus.

Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare.