Conform thesun.co.uk, bătrânul se întorsese din Italia, care până în prezent este cea mai afectată ţară de C19 din Europa. Acesta a fost tratat la North Manchester General Hospital, dar medicii nu mai au putut face nimic pentru a-l salva. Trebuie menţionat că bărbatul nu avea o stare de sănătate prea bună înainte de a contracta Coronavirus.

În Marea Britanie au fost semnalate 278 cazuri de Coronavirus şi trei decese până la ora redactării acestei ştiri. Oficialii direcţiilor de sănătate din UK au fost traşi la răspundere pentru că nu au gestionat bine sosirea pasagerilor din Italia.

Faţă de luna ianuarie, când a fost confirmat primul caz de COVID-19, în Marea Britanie se înregistrează acum cea mai ridicată rată de propagare a virusului.

Printre ultimele cazuri se numără cel al unui student de la Oxford, care a decis să se autoizoleze şi căruia în prezent i se oferă asistenţă medicală specializată. În acest context, şi Universitatea din Edinburgh a fost atinsă de Coronavirus.

Amintim că în Italia, în regiunea Lombardia, au fost înregistrate 400 decese şi peste 7.000 cazuri de infecţii cu temutul virus apărut în China, motiv pentru care întreaga zonă a fost izolată de autorităţi.

Mai multe ţări au implementat sau implementează măsurile de carantină.

La nivel mondial au fost raportate 100.000 cazuri şi peste 3.400 decese din cauza C19.