Evenimentul Zilei > International > Coronavirus: BMW închide trei fabrici din China
Coronavirus: BMW închide trei fabrici din China

Coronavirus: BMW închide trei fabrici din China

Gigantul BMW a anunțat că va închide trei fabrici din orașul Shenyang, din cauza epidemiei cu coronavirus.

În aceste condiții, aproximativ 18.000 de chinezi riscă să rămână fără locuri de muncă.

Un purtător de cuvânt al BMW nu a dorit să spună ce s-ar putea întâmpla după 9 februarie, zi în care chinezii ar trebui să se întoarcă din vacanța de An Nou, prelungită cu o săptămână. A precizat însă că doar angajaţii de la birouri vor reîncepe luni activitatea, dar că vor lucra de acasă.

Pe de altă parte, Renault şi Ford au anunţat că vor relua, în 10 februarie, producţia în China, cea mai mare piaţă auto globală.

O alertă de infectare cu coronavirus a fost semnalată și în România, mai exact la Cluj, unde o femeie, stewardesă, a ajuns la spital direct de la aeroport, prezentând simptomele specifice virusului.

Ea, a sosit marţi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj și era suspectă de faptul că ar putea fi contaminată cu virusul ucigaș, așa că a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Femeia se întorcea din Asia de Sud-Est, unde a intrat în contact cu mai multe persoane din China.

„Nu este coronovirus, pacienta va fi tratată simptomatic şi va se va recupera complet. Este un virus respirator care dă o traheobronşită uşoară şi, în mod normal, cu tratament simptomatic pacienta va evolua foarte bine”, a declarat ministrul Sănătații.

Apărut în China, coronavirusul care a speriat întreaga lume pare că se răspândește rapid. Acesta a contaminat pâna acum peste 6.000 de oameni, dintre care s-au înregistrat 139 de morți, iar numărul celor infestați este în creștere.