Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus. Atacuri cibernetice în cascadă la Departamentul de Sănătate al SUA
Coronavirus. Atacuri cibernetice în cascadă la Departamentul de Sănătate al SUA

Coronavirus. Atacuri cibernetice în cascadă la Departamentul de Sănătate al SUA

Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane din Statele Unite, a fost duminică noapte ținta unor atacuri cibernetice, ceea ce a determinat un răspuns din partea Consiliului Naţional de Securitate (NSC), a relatat luni Bloomberg, potrivit Reuters.

Atacuri cibernetice în cascadă par să fi avut ca scop încetinirea sistemelor departamentului, a transmis Bloomberg, citând trei persoane aflate la curent cu acest caz.

Atacurile au determinat Consiliul Naţional de Securitate de la Casa Albă să posteze un text pe Twitter în cursul nopţii, după ce oficiali americani şi-au dat seama că a existat o intruziune şi că circulau informaţii false în legătură cu eforturile de luptă împotriva coronavirusului, potrivit Bloomberg.

„Zvonurile care circulă prin mesaje privind o carantină naţională sunt false. Nu există nicio izolare naţională”, a scris NSC pe Twitter, precizând că Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor este instituţia care oferă recomandările privind COVID-19, informează Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.