Oamenii de știință continuă să meargă pe varianta potrivit căreia noul coronavirus, care a ucis peste 1100 de persoane în China și s-a răspândit în 30 de țări, provine de la lilieci. Dar ar fi trecut printr-o altă specie înainte de a fi transmis oamenilor, poate pangolinul

Amatorii de carne de liliac, șobolan sau de șarpe dau buzna în piețele specializate din Indonezia, în ciuda recomandărilor oficiale de a alunga din meniu animalele sălbatice din cauza riscului unei contaminări cu epidemia Covid-19.

În numele corectitudinii politice, acesta este numele dat de OMS noului coronavirus, pentru a-i nu „stigmatiza” pe asiatici, în speță pe chinezi, din rîndurile cărora a provenit coronavirusul.

Pe insula Sulawesi, vânzătorii pieței din Tomohon ai cărei clienți sunt cunoscuți pentru apetitul cu care înfulecă animale exotice, la grătar sau tocană, spun că afacerile merg bine.

Iar turiștii se înghesuie să vadă, curioși, marfa care-i scandalizează pe apărătorii drepturilor animalelor, scrie 20 Minutes.

Piața de fructe de mare și de animale exotice din orașul chinez Wuhan, epicentrul epidemiei Covid-19 este considerată cea mai probabilă sursă a transmisiei virusului la om.

Dar aceste chestiuni nu sunt pe ordinea de zi a celor care frecventează piața din Tomohon.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE