Cornuri cu ciocolată. Deliciu pentru zilele de post

Cornuri cu ciocolată. Deliciu pentru zilele de post Sursa foto: Pixabay

Rețeta de cornuri cu ciocolată este ușor de realizat, iar rezultatul final va fi pe placul tuturor. Acest desert de post este ideal pentru cei mici, umplutura putând fi înlocuită și cu dulceață de casă. Iată cât se simplu se pot pregăti aceste delicii.

Cornuri cu ciocolată

Chiar dacă rețeta este una de post, fără lapte, unt sau ouă, aluatul va ieși pufos, iar cornurile vor fi aspectuoase. Pentru a obține o culoare gălbuie a aluatului, sucul de portocale are un rol esențial.

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 grame de făină
  • 80 ml ulei (se poate folosi unt vegan)
  • 100 ml suc de portocale
  • 120 grame de zahăr
  • un plic de drojdie
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare

Umplutură:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 250 grame ciocolată neagră (pentru patiserie)
  • 6-8 linguri de smântână vegetală

Mod de preparare

Făina se cerne, iar peste aceasta se adaugă sucul de portocale și zahărul. De asemenea, se adaugă drojdia, sarea și esența de vanilie. Cu toate că multe gospodine omit să cearnă făina, acest pas este important pentru a obține un aluat pufos, care să dospească rapid. Ingredientele se amestecă până la formarea unui aluat ușor lipicios. Acesta se frământă timp de 7-8 minute, iar treptat se încorporează uleiul.

Cornuri cu ciocolată

Sursa foto: Pixabay

Cornuri cu ciocolată

Aluatul se așează la dospit, iar vasul se acoperă cu folie alimentară. În acest mod, procesul va fi unul mai rapid. În acest timp se poate pregăti umplutura. Ciocolata cu smântâna vegetală se pun la topit, fie în cuptorul cu microunde, fie pe baie de aburi. Se amestecă până când compoziția devine cremoasă. Aceasta se lasă la răcit.

ciocolata

Ciocolata. Sursa foto: Dreamstime.com

După 30 de minute, aluatul își va dubla volumul, iar cornurile cu ciocolată sau gem se pot forma. Se întinde o foaie cu grosimea de 3-3,5 centimetri și se taie cu ajutorul unei farfurii o formă rotundă. Aceasta se secționează în patru părți egale. În mijlocul acestora se așează crema de ciocolată și se modelează cornurile. Se așează într-o tavă tapetată cu făină și se coc timp de 25-30 de minute.

Cornurile pufoase se pot decora cu zahăr pudră.