Evenimentul Zilei > Justitie > Corneliu Porumboiu, un mare semn de întrebare în dosarul instrumentat de DIICOT. Cum se apără regizorul român
Corneliu Porumboiu, un mare semn de întrebare în dosarul instrumentat de DIICOT. Cum se apără regizorul român

Corneliu Porumboiu, un mare semn de întrebare în dosarul instrumentat de DIICOT. Cum se apără regizorul român

După ce numele său a apărut într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, Corneliu Porumboiu a oferit un drept la replică în care vorbește despre această situație.

Regizorul Corneliu Porumboiu a oferit un punct de vedere, după scandalul care a izbucnit ieri. Cineastul a fost audiat la DIICOT, într-un dosar în care sunt implicate mai multe persoane, printre care și producătorul de film Ada Solomon. Acuzațiile sunt legate de evaziune fiscală și spălare de bani. Corneliu Porumboiu reclamă nu numai faptul că este vinovat, dar se întreabă de ce nu a fost solicitat să dea lămuriri în privința dosarului care a fost structurat începând cu anul 2016.

Ce spune Corneliu Porumboiu despre dosarul în care este anchetat de DIICOT

„La data de 18.10.2021 am fost audiat de către DIICOT STRUCTRURA CENTRALĂ într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul invocat de DIICOT în sarcina mea și a societății mele este în cuantum total de 26.555 Lei și provine exclusiv din relația comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor, derulată în anul 2014. Acuzațiile personale care mi se aduc rezultă din calitatea mea de administrator al societății.

Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc mie sau societății mele nu sunt adevărate iar documentele care atestă netemeinicia acuzațiilor vor fi prezentate în cadrul contestațiilor pe care urmează să le formulez. În calitatea mea de scenarist și regizor nu am supravegheat direct raporturile comerciale care fac obiectul dosarului penal iar ca administrator al societății am delegat aceste domenii de activitate unor persoane competente.

Am încredere că analizarea documentelor pe care le voi prezenta parchetului va duce la înlăturarea oricărui dubiu privind nevinovăția mea și a societății mele.

„Numele meu este vehiculat în mod disproporționat”

Este însă regretabil că, deși dosarul penal este format în anul 2016 și privește raporturi contractuale din 2014, niciodată până la punerea mea sub acuzare din data de 18.10.2021 nu mi s-a solicitat vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate.

Mai mult, deși dosarul vizează peste 100 de persoane și un prejudiciu total de aproape 10 milioane Lei, numele meu este vehiculat în mod disproporționat prin raportare la prejudiciul, și acesta neadevărat, de 26.555 Lei care mi se impută. Am încredere că justiția va remedia cât mai repede această eroare.