Evenimentul Zilei > Politica > Corina Creţu, despre priorităţile sale în CE: Simplificarea birocraţiei şi creşterea absorbţiei pentru ţări ca România
Corina Creţu, despre priorităţile sale în CE: Simplificarea birocraţiei şi creşterea absorbţiei pentru ţări ca România

Corina Creţu, despre priorităţile sale în CE: Simplificarea birocraţiei şi creşterea absorbţiei pentru ţări ca România

Comisarul pentru Politică Regională, Corina Creţu, a precizat că are trei priorităţi în mandatul său: negocierea programelor operaţionale, creşterea absorbţiei fondurilor europene, prin transferul de bune practici din state precum Polonia către ţări ca România şi o simplificare a birocraţiei.

"Sunt onorată şi recunoscătoare pentru votul acordat astăzi (miercuri – n.r.) de Parlamentul European, care mi-a încredinţat mandatul Politicii regionale în noua Comisie Juncker", a declarat Corina Crețu, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Comisarul român consideră că politica regională este "un instrument esenţial" pentru creşterea competitivităţii Uniunii Europene, revenirea la creştere economică şi crearea de locuri de muncă.

"Am trăit cea mai mare parte a vieţii mele într-o ţară care s-a bucurat de o creştere economică impresionantă graţie instrumentelor de pre-aderare ale UE. Am văzut cu ochii mei efectele pe care politicile de coeziune le au asupra vieţilor oamenilor obişnuiţi. Dar, odată cu criza, motoarele economice ale Europei au încetinit, discrepanţele economice dintre regiunile Europei au crescut şi acum trebuie să muncim de două ori mai mult pentru a readuce economia pe făgaşul său şi pentru a genera locurile de muncă, atât de necesare în toate regiunile noastre", a mai spus Corina Creţu.

De asemenea, comisarul pentru Politică regională a dat asigurări că mandatul său nu va fi "unul convenţional", ci va face reformă, pe principiul "schimbării de sus în jos".

"Prioritatea noastră absolută astăzi este să facem o treabă bună în negocierea programelor operaţionale, care vor determina investiţiile publice europene pentru următorii şapte ani, mai ales în acele regiuni şi ţări care au cel mai mult nevoie de ele. Aceasta este cheia către ieşirea din criză pentru Uniune. Fondurile noastre sunt singurii bani noi pe care-i avem la dispoziţie pentru eforturile de investiţie atât de necesare în economia reală", a precizat Corina Creţu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: