Evenimentul Zilei > Actualitate > Coreea de Nord, atinsă de pandemie, este complet izolată
Coreea de Nord, atinsă de pandemie, este complet izolată

Coreea de Nord, atinsă de pandemie, este complet izolată

Autoritățile din Coreea de Nord au informat cetățenii în cadrul întâlnirilor publice că au existat cazuri confirmate de COVID-19 în țară încă de la sfârșitul lunii martie, contrazicând un oficial de la Phenian care susține că nu sunt oameni infectați cu noul coronavirus.

În urma discuțiilor cu organizațiile și grupurile de supraveghere din vecinătate, analiștii au declarat că există cazuri COVID-19 în Coreea de Nord, fără a da vreun număr, a relatat Radio Free Asia (RFA), citând două surse, una în Phenian și una în provincia Ryanggang, arată reuters.com.

Cazurile confirmate au fost în Phenian, provincia Hwanghae de Sud și provincia Hamgyong de Nord, a informat RFA.

North Hamgyong se află în regiunea de nord-est a țării, în timp ce Hwanghae se află în sud-vest.

Phenian-ul intărise drastic controalele la frontieră și ceruse imperativ străinilor din țările care raportaseră chiar și un caz de COVID-19 să petreacă 30 de zile în carantină, alungând zeci de diplomați din țară, la începutul lunii martie.

Autoritățile din Coreea de Nord „analizează dacă mai există vreun posibilitate de intrare în țară a bolilor infecțioase, pentru a efectua blocarea completă a frontierelor, spațiului aerian și apelor teritoriale” până când pandemia antivirus globală va fi controlată, a informat, sâmbătă, mass-media asiatică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: