Evenimentul Zilei > Social > Copilul-minune al baletului românesc merge în Statele Unite ale Americii! Primăria Sectorului 4 îi plătește deplasarea!
Copilul-minune al baletului românesc merge în Statele Unite ale Americii! Primăria Sectorului 4 îi plătește deplasarea!

Copilul-minune al baletului românesc merge în Statele Unite ale Americii! Primăria Sectorului 4 îi plătește deplasarea!

Tripla campioană mondială la doar 11 ani, Bianca Andreea Badea, este singurul copil din România care va reprezenta țara noastră la campionatul mondial de balet “Youth America Grand Prix”, ce va avea loc în perioada 13 - 20 aprilie 2018 la New York, Statele Unite ale Americii. Aflată într-un mare impas financiar, puștoaica a primit ajutor din partea Primăriei Sectorului 4, care îi va plăti cheltuileile cu deplasarea.

Bianca, elevă în clasa a V-a la Liceul de Coregrafie Floria Capsali din sectorul 4, face balet de la 4 ani, iar rezultatele au început să se vadă. După mai multe premii câștigate la concursurile naționale, Andreea a obținut locul întâi la semifinala europenă de la  Barcelona în decembrie 2017.

Dintre zeci de concurenți de la peste 90 de școli de balet din toată lumea, micuța noastră balerină a fost cea mai bună la categoria la care a participat, iar locul I i-a dat și șansa de a merge în finala de la New York. „Primăria Sectorului 4 este alături de Bianca Andreea Badea, în ultima și cea mai dificilă etapă a concursului internațional de balet. La inițiativa primarului Daniel Băluță, consilierii locali ai Sectorului 4 au votat în unanimitate astăzi, acordarea sumei de 18.800 de lei, pentru a face posibilă deplasarea Andreei la New York”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Nu este prima dată când Primăria Sectorului 4 susține performanța. Anul trecut, balerinii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, care au participat la  “Youth America Grand Prix 2017 ” au primit din partea autorității locale un spijin de 7000 de euro, pentru a putea ajunge la concursul de la care s-au întors cu titlul de vicecampioni mondiali.

 

„Sectorul 4 susține performanța reală! Așa cum anul trecut, comunitatea noastră le-a fost alături copiilor de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali în drumul lor către medaliile de argint ale aceluiași concurs, anul acesta o susținem pe Bianca. Sper ca ajutorul pe care Sectorul 4 i-l acordă să reprezinte și pentru micuța balerină stimulul de care aceasta poate are nevoie pentru a ținti către scene tot mai mari”, a declarat primarul Daniel Băluță.

„Ați fost ultima noastră speranță, după ce am bătut la zeci de uși, fără niciun rezultat! Mulțumesc tuturor celor din Primăria Sectorului 4 care prin gestul de astăzi, îi mențin fetiței mele avântul către reușită și poate către o viață mai bună! Sperăm să ne întoarcem de acolo cu o medalie, pe care o vom dedica Sectorului 4!”, a spus Nicolae Badea, tatăl Biancăi.