Incidentul s-a produs, luni seară, în localitatea Letca Veche,  anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.
“Într-o clipă de neatenţie, un băieţel de 2 ani a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. Paramedicii SMURD care au ajuns la acest caz i-au acordat primul ajutor şi au constatat că micuțul avea arsuri de gradul a II-lea pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului”, a transmis ISU.
Copilul a fost preluat de echipajul medical şi transportat la un spital din București pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Reprezentanții ISU avertizează că arsurile, în special cele cauzate de lichidele fierbinţi, sunt mai frecvente în rândul copiilor şi fac câteva recomandări pentru ca asemenea incidente să fie prevenite. Astfel, copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi şi în apropierea unor vase care au conţinut fierbinte, în timpul preparării termice a mâncării trebuie folosite în special arzătoarele maşinilor de gătit dinspre perete sau poziţionând mânerele vaselor în care se pregăteşte mâncarea îndreptate către perete. Fierul de călcat fierbinte trebuie şi el ţinut departe de copii, la fel şi obiecte precum chibrituri sau brichete.