Evenimentul Zilei > International > Copiii luaţi ostatici în Pakistan, eliberaţi
Copiii luaţi ostatici în Pakistan, eliberaţi

Copiii luaţi ostatici în Pakistan, eliberaţi

Cei aproximativ 250 de elevi luaţi ostatici de combatanţi islamişti în nord-vestul Pakistanului au fost eliberaţi, iar militanţii s-au predat liderilor tribali care negociau cu ei, a anunţat Ministerul de Interne, citat de AFP.

"S-au predat membrilor unei jirga (adunare tradiţională a liderilor tribali), le-au predat armele şi au eliberat copiii", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Javeed Sheema.
           
Aceştia "sunt în mâinile (membrilor) jirga", iar soarta lor depinde de "jirga şi de poliţia locală", a adăugat Sheema, întrebat dacă Guvernul a acceptat să îi lase pe atacatori să plece liberi aşa cum au cerut.

Un grup de militanţi pakistanezi au luat ostatici, în urmă cu câteva ore, aproximativ 250 de elevi si profesori într-o şcoală din oraşul Bannu, situat in nord-vestul ţării.

"În şcoală se află între 200 şi 250 de copii şi circa şapte militanţi. Guvernul provinciei negociază cu ei", a precizat ministrul de Interne, Hamid Nawaz.

Bărbaţii înarmaţi au găsit refugiu în interiorul clădirii în urma unor ciocniri cu poliţia.

Reprezentanţi ai comunităţii locale din regiune au negociat cu atacatorii eliberarea micuţilor. Potrivit France Press, şcoala este situată în apropierea locului unde se adăpostesc militanţii islamişti, apropiaţi de organizaţia teroristă Al-Qaida.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: