Copiii britanici, saraci, nefericiti si needucati

Copiii britanici, saraci, nefericiti si needucati

Un studiu UNICEF publicat astazi in cotidianul The Independent arata faptul ca in Marea Britanie cei mai multi dintre copii sunt nefericiti, saraci si needucati.

In ciuda faptului ca traiesc in a cincea tara din lume ca bogatie, tinerii din Marea Britanie sunt saraci. Cercetatorii au relevat faptul ca foarte multi sufera de depresie, beau mult alcool si se drogheaza frecvent.

De asemenea, reportul arata ca relatiile sexual intre minori sunt mult mai frecvente decat alte state din Europa.

Copiii si adolescentii britanici au probleme cu integrarea in societate din cauza problemelor care pornesc din familiile sarace.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sistemul educational din Marea Britanie este clasat pe locul 17 intr-un top realizat in cadrul raportului, in urma unor state din fostul bloc comunist precum Polonia si Cehia.

Autorul raportului, profesorul Jonathan Bradshaw de la Universitatea din York, a fost surpins de rezultatele cercetarii.

"Acesta este rezultatul a zeci de ani de neglijenta si arata cat de mult suntm in urma la acest capitol. Stiam ca exista saracie dar am ramasi surprinsi de cati copii traiesc in camine unde nici unul dintre parinti nu lucreaza", a explicat Bradshaw.

"Raportul UNICEF este o palma data care ne va trezi la realitate. Nu suntem in stare sa le oferim copiilor nostri un viitor mai bun", a spus Bob Reitemeier, director al Societatii pentru Copii, o organizatie britanica pentru ajutorarea copiilor neglijati.