Procurorii DIICOT au declanșat o anchetă amplă privind administrarea medicamentelor psihotrope, fără rețetă, pacienților.

Mai multe centre sociale din județul Gorj au administrat copiilor și vârstnicilor substanțe halucinogene, însă fără prescripția medicului. Despre aceste administrări de substanțe se știe de mai bine de trei ani, când fosta conducere a DGASPC Gorj a dispus mai multe anchete interne. 

Motivația pentru care erau administrate aceste substanțe era legată de insomniile vârstnicilor și copiilor. Pentru a îi liniști sau adormi, mai mulți bătrâni și copii din centrele sociale ar fi primit medicamente psihotrope fără rețetă. Aceste controale îi vizează pe toți angajații, iar aceștia riscă să fie sancționați. 

Situația face acum obiectul unui dosar penal înregistrat la DIICOT. Sunt vizați medici, asistenți, directori dar și alți angajați în aceste instituții de asistență socială. 

„Ni s-au solicitat anumite documente cu privire la acest caz. Medicamentele cu conținut stupefiant sunt administrate în baza prescripției medicale a medicului specialist.”, spune Laurențiu Diaconescu, șeful DGASPC Gorj. 

Informațiile arată că medicamentele psihotrope ar fi fost administrate copiilor și bătrânilor din cele trei centre administrate de DGASPC Gorj. În cele trei centre, două din Târgu Jiu și unul în localitatea Dobrița, sunt găzduite, în total, 285 de persoane, informează DCNews.