Evenimentul Zilei > Actualitate > COOL în Africa de Sud. Cum arată cei mai TRENDY africani| GALERIE FOTO
COOL în Africa de Sud. Cum arată cei mai TRENDY africani| GALERIE FOTO

COOL în Africa de Sud. Cum arată cei mai TRENDY africani| GALERIE FOTO

Tinerii bogaţi din capitala Africii de Sud au dat naştere unui nou curent. Cei care aderă la cultura denumnită "Izikhothane" nu se dau în lături să îşi arate bogăţia.

Haine de firmă scumpe, maşini exclusiviste şi petreceri stropite cu cele mai scumpe băuturi, toate surprinse de aparatul de fotografiat.

"Vor să arate că banii nu sunt o problemă. Distrugând simbolurile valorii, au impresia că primesc recunoaştere şi un statut. Asta îşi doresc, mai mult decât bani. Cu cât îţi arăţi abundenţa, cu atât eşti mai cool şi asta contează cel mai mult pentru ei", a povestit Tshepo Mokone, din Johannesburg.

"Li s-a urcat democraţia la cap. Cred că asta le dă dreptul să facă orice. Mulţi dintre ei merg la liceu şi sfidează sacrificiile pe care le-au făcut părinţii şi bunicii lor pentru ei", a adăugat tânărul de 25 de ani.

În interiorul acestei mişcări, au luat naştere şi grupuri rivale, cum sunt "Vintages" şi "Overspenders".

Tinerii care urmează acest curent obişnuiesc să distrugă haine scumpe şi să rupă bancnote. În ciuda controverselor, reprezentanţii lor spun că este un mod de viaţă sănătos.

"Nimeni nu se aşteaptă ca negrii să se comporte aşa. Aceşti tineri nu se luptă în bande şi nu consumă droguri. Ei se încurajează să ţintească sus, să aibă o educaţie care să le întreţină stilul de viaţă extravagant", spune Kunene, unul dintre tinerii nonconformişti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: